Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Minik öğrenciler sanata doydu

Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi kapsamında Kırıkkale’de gerçekleştirilen etkinliklerde Minik öğrenciler Güzel Sanatlar Lisesinde sanata doydu. Proje kapsamında yaklaşık 100 öğrenci ile tişört baskısı ve orf etkinliği gerçekleştirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi kapsamında Kırıkkale’de gerçekleştirilen etkinliklerde Minik öğrenciler Güzel Sanatlar Lisesinde sanata doydu. Proje kapsamında yaklaşık 100 öğrenci ile tişört baskısı ve orf etkinliği gerçekleştirdi.

ETKİNLİKLER YAPILDI

Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi eşleştiği Etiler Şehit Altan Çamkara Anaokulu, Gazi İlkokulu, Gündoğdu Manas İlkokulu, Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu, Hasan Ali Yücel İlkokulu, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu, Hüseyin Kahya Hiçyılmaz Ortaokulu, İsmail Üstüner İlkokulu, Mehmet Ali Eren İlkokulu, Şehit Yasin Baran İlkokulu’ndan yaklaşık 100 öğrenci ile tişört baskısı ve orf etkinliği gerçekleştirdi. Program sonunda Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğrencileri tarafından mini bir konser etkinliği, resim öğrencilerince resim sergisi yapılarak minik öğrenciler gönüllerince eğlendi.

EŞLEŞTİRMELER YAPILMIŞTI

Projenin amacı hakkında yapılan açıklamada “Milli Eğitim Bakanlığı  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafınca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla ülkemiz genelinde “Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi” hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulamaya geçirilmesi amaçlanmıştır. Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi” ile İlimizde seçilen 10 temel eğitim okulları ile Kırıkkale  Güzel Sanatlar Lisesi, eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi, gerçekleştirecek faaliyetler ile çocukların erken yaşta sanatsal ve sportif etkinliklere katılması, özel yetenek gerektiren sanat ve spor dalları ile ilgili bilgi edinmesi, sanatsal ve sportif etkinliklerin yapıldığı ortamlardan faydalanması amacıyla eşleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x