Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

MKE Genel Müdürü İlhami Keleş Oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlhami Keleş Kimdir
1962 yılında Çorum/Alaca’da doğdu. İlk ve Orta eğitimini Alaca’da, Lise eğitimini Işıklar Askeri Lisesi Bursa’da tamamladı. 1982 yılında Kara Harp Okulu’ndan 1983 yılında Topçu ve Füze Okulundan Topçu Teğmen olarak mezun oldu.

Çeşitli birliklerde komutanlık yaptıktan sonra Hava Savunma Sınıfına geçip, 1997 yılında Hava Savunma Okulu’nun kurucuları arasında yer aldı. 2000 yılında Gazi Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimi, 2003 yılında Harp Akademileri’nde Komutanlık ve Karargâh subaylığı eğitimi, 2005 yılında Beykent Üniversitesinde Eğitim Yönetim ve Denetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

ASELSAN liderliğinde, STM, HAVELSAN, TÜBİTAK ve AYESAŞ’tan oluşturulan konsorsiyum tarafından üretilen Hava Savunma Erken ikaz Komuta Kontrol Sistemi HERİKKS’in, Hava Savunma Radarı KALKAN’ın ve NATO Alçak İrtifa Hava Resmi Arayüzü – LLAPI projesinin proje yöneticiği görevlerini yürüttü. 2010 yılında kurduğu ve Komutanlığını üstlendiği Hadımköy Kışla Komutanlığı’ndan 2013 yılında emekliye ayrıldı. 2014 yılında GOLD Elektrik Şti.ni kurdu. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğünü yaptı.

Mart 2015’de kurulan SAHA İstanbul Savunma Havacılığı ve Uzay Kümelenme Derneği’nin ilk Genel Kurul’da Kurucu Genel Sekreterliği görevini üslenen ve halen bu görev yürüten İlhami KELEŞ aynı zamanda, SAHA İstanbul’un ve SAHA EXPO’nun Yönetim Kurulu üyesi, TÜBİTAK SAGE Yönetim Kurulu üyesi, MİLTEKSAN Yönetim Kurulu üyesi, DELTA V Yönetim Kurulu üyesi, YALTEKSAN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, TEMEL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Yönetim Kurulu üyesi,TOBB Türkiye Savunma Sanayi Meclisi üyesi, TÜBİTAK TÜSSİDE Danışma Kurulu üyesi,  İTÜ İLERİ ARAÇ TEKNOLOJİLERİ VE GÜÇ SİSTEMLERİ GELİŞTİRME MERKEZİ Yönetim Kurulu üyesidir.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Average
5 Based On 2
Subscribe
Bildir

guest
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ismet kse
Ismet kse
24 Mart 2023 23:33

Yıllardır sendika dahil kurum kırıkkale iydi…
Birazda Çorum lu olsun…

Murat
Murat
5 Şubat 2023 13:42

Mke Çorumlulaşma yolunda daha da ileri gidiyor, Kırıkkaleliler uyusun.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
2
0
Would love your thoughts, please comment.x