Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

MKE’de usulsüz ihale

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“USULSÜZ İHALEYİ DURDURMAYA ÇALIŞAN BAŞMÜHENDİSE BASKI UYGULANDI” İDDİASI
MKE Mühimmat Fabrikası 2 bin adet ‘Uzun Menzilli Mühimmat Atış Cetveli ve Kılıfı İmali İşi” ihalesinde usulsüzlüklerin yaşandığı iddia edildi. Usulsüzlükleri tespit eden bayan başmühendise baskı uygulandığı öğrenilirken, ihale verilen şirketin ise ihale tamamlanmadan üretimi bitirdiği iddia edildi.MKE’de usulsüz ihale - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
 
VARAN-1
Gazetemiz daha önce ‘Hayali ambar yolsuzluğu iddiasını’ gündeme getirmişti. MKE Mühimmat Fabrikası hakkında edinilen yeni bilgiler ve iddiaları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Mühimmat Fabrikası Ticaret Müdürlüğü tarafından 13 Ağustos 2012 tarihinde 2012/100029 sayılı ihale kayıt numarası ile gerçekleştirilmiş olan 106 bin TL toplam bedelli “2000 adet 155 mm MOD 274 Uzun Menzilli Mühimmat Atış Cetveli ve Kılıfı İmali İşi” ihalesinde usulsüzlükler yaşandığı iddia edildi. Dahası ihaleye şerh koyan başmühendise ise baskı yapıldığı öğrenildi.
“İKİ FİRMA DA YETERSİZ”
Edinilen bilgiye göre; ihaleye 2 firma katıldı. Yazgan Plastik ve sahibi  MKE Mühimmat Fabrikası yöneticilerinin birisinin akrabası olduğu iddia edilen Vural Plastik ihale giren firmalar oldu. İhale komisyonuna gelen teklifler değerlendirildi. Ancak ihale komisyonunda yer alan Başmühendis D.D. ihaleye giren firmaların “Güncel ve TÜRKAK onaylı Kalite Yönetim Sistem Belgeleri” gerekli olduğundan her iki firmanın kalite yönetim belgeleri bu isteklere uygun olmadığı için tekliflerin belge tutanaklarına şerh koydu.
KURUMUN MENFAATİNİ DÜŞÜNDÜ AMA…
Başmühendis D.D. ihale esnasında ve tekliflerin değerlendirmesi aşamasında bu faaliyetin ve ihale dosyasının ihale mevzuatına aykırılıklar oluşturur nitelikli bir takım usulsüzlükler içermesi, açık olmayan konular barındırması sebebiyle, 22 Ağustos 2012 tarihli ihale komisyon kararına ilk şerhi düştü. Ticaret Müdürlüğü yetkililerince dosyada birtakım düzeltmeler yaptırılarak tekrar hazırlanan 06 Eylül 2012 tarihli komisyon kararına da ikinci defa şerh koyarak çekinceleri olduğunu beyan etti.
MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Bu şerhler Başmühendis D.D’ye baskı olarak geri döndü. Fabrika yönetimi tarafından ihaledeki usulsüzlükler nedeniyle MKE’nin ve devletin menfaatini düşünen D.D.’ye her fırsatta mobbing uygulandığı öğrenildi. Başmühendis ihale usulsüzlükleri ve kendisine yapılan baskıları Genel Müdürlüğe dilekçe ile şikayet etti. Sonuç alamayan D.D. BİMER’eşikayette bulundu. Bu şikayet sonrasında Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettişi Ahmet  Konur’u görevlendirdi. Bu süre zarfında da D.D’ye başka fabrikaya geçmesi için üstü örtülü baskılar yapıldı. D.D’nin gönüllü olmadığı halde Fabrika Yönetimi tarafından İmla Üretim Müdürlüğü emrine ‘Başmühendis’ olarak naklen atanması için MKE Kurumu Genel Müdürlüğü’ne teklif gönderildi ve kadro onayı gelmeden derhal görevlendirme yazısı yazılarak ARGE Müdürlüğü’nden uzaklaşması sağlandı.
 
SON ÇARE YARGI OLDU
MKE Kurumu Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettişi tarafından incelenen dosyanın gerçekten usulsüzlük içerdiği yönündeki görüşlerini içeren raporuna rağmen,  dosyanın ve sorumlularının  akıbeti hakkında soruşturma başlatılmadı. Konu savcılığa taşındı ve dosya Kırıkkale’den Ankara’ya havale edildi. Ankara’da adli makamlar tarafından ihaleyi araştırmak üzere bilirkişi raporu istendi. Bilirkişi raporunda ise ihalenin usulsüz olduğu, ihale komisyonunda yer alan kimi kişilerin yerine imza atıldığı yer aldığı iddia edildi. Ankara bilirkişi raporuyla birlikte dosyayı yeniden Kırıkkale’ye gönderdi. İhale dosyası Sulh Ceza Mahkemesine, buradan da Asliye Ceza Mahkemesine sevk edildi. İhalede yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler mahkemeye taşındı. Ancak ihaleye şerh konulması, teknik raporlar ve mahkemeye taşınmasına rağmen bu süreçte iş Vural Plastik’e verildi. Vural Plastik şuan mahkemelik olan ihalenin işini tamamladı ve karşılığında parasını aldı. Usulsüz ihale ve ihale komisyonunda yer alan fabrika yöneticilerinin hakkında soruşturma açıldığı iddia edilirken, mahkemeden nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
6 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
sorunsuz
sorunsuz
9 Mayıs 2014 20:41

Fatih bey sizi tebrik ederim. Ancak gerçekten geriden geliyorsunuz. İstanbul Sinter Metal A.Ş olayının içyüzünü ya öğrenemediniz, ya da olayın vahametinden çekiniyorsunuz. Sinter MEtal’in Sahibi O.T ile Yönetim Kurulundaki kızları S.T.H ve İ.T.L ve MKE Yöneticileri AD, MEY ve eski CHP’li Milletvekilinin çocuğu, başka bir ülke de normal şartlarda, yargılanıp ölene kadar gün yüzü göremezlerdi. İstanbul da bunlar şahitleri ortadan kaldırmışlar bulunamıyormuş. Eski çalışanlarından birisinin evini soydurtmuşlar evrakları çaldırtmışlar ve silahla tehdit etmişler. Bunların hepsi de alenen biliniyor çünkü tehdit edilen eski çalışanı O.U Savcılığa gidip her şeyi anlatmış. Dava bile açılmış. Sadece medya bilmiyor nedense?

hacı
hacı
9 Mayıs 2014 19:34

ahmet alım bölümünde çalışanların 5 katı daha fazla mal aldıklarına binlerce kez şahit oldun da sen nasıl bir adamsın tabi ki adamsan!!! Sen onu anladın

ali
ali
9 Mayıs 2014 19:11

ahmetttttt yalancının!!!!!!!!111111

ali
ali
9 Mayıs 2014 18:56

Ahmet adlı yorumcu madem esnafsın madem 1 şişeye rakıya 5 katı daha pahalıya mal alan alımcılar var neden bunada şahitsin kime şikayette bulundun kime belge sundun da ilgilenen olmadı. Klavyenin başına otur yalan yanlış yaz. Yapılanlara şahidim de ilgilenen yok de. Anan erkek doğurduysa mertçe çıkan aha şu belgesi, ahada şu şahıs dersin devlette gereğini yapar. Oraya ankara da esnafım diyerek kurumları kişileri kötüleyemezsin.

vah vah
vah vah
9 Mayıs 2014 13:56

her taraftan ihbar her taraftan rezillik fışkırıyor.
Ne yaptınız? siz bu kurumu böyle.
Kurumun adı ve itibarı ne ile anılır oldu.
Hala iç denetim bunları yapanları aklamaya ve ödüllendirmeye mi çalışıyor acaba.?

Ahmet
Ahmet
9 Mayıs 2014 08:49

Ankara’da esnafım MKE ve pirinç fabrikası alım bölümünde çalışanların burada nasıl rüşvetle 1 şişe rakıyla piyasanın 5 katı daha pahalısına mal aldıklarını devleti kazıkladıklarına binlerce kez şahit oldum ama ilgilenen nerde…

Başa dön tuşu