Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

MKEK’de hayali ambar yolsuzluğu iddiası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MKEK Mühimmat Fabrikası’nda hayali ambar yolsuzluğu yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre evrakta sahtecilikle fabrikaya girmeyen malzemeler ambardan geçti gibi gösterildi. Olayı soruşturan müfettişler yolsuzluğu derinlemesine araştırıyor.
3 YILDA 685 BİN TL
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Mühimmat Fabrikası şok yolsuzluk iddiasıyla sarsıldı. Evrakta sahtecilikle yapıldığı iddia edilen hayali ambar yolsuzluğunu araştıran müfettişler geçmiş 3 yılı araştırdı ve 685 bin TL’lik bir açıkla karşılaştı. Fabrikada malzeme alımıyla ilgilenen personelin sahte imzalarla malzemelerin ambardan geçti gibi gösterdiği öne sürülen yolsuzluk olayında geçmişe dönük soruşturmaların da devam ettiği öğrenildi.
SAHTE İMZA İDDİASI
İddiaya göre MKEK’yi yüz binlerce lira zarara uğratan yolsuzluk şöyle gerçekleşti. Fabrikanın ihtiyacı olan malzemelerin sipariş listesine sahte imzalarla malzeme eklendi. İhtiyaç fazlası malzemeler ise ambardan geçti olarak gösterildi. Yaklaşık 3 hafta önce yolsuzluğu araştırmak için müfettişler görevlendirildi. Görevli başmüfettiş 3 yıl geriden yaptığı araştırmada 685 bin TL açıkla karşılaştı. İddiaya göre yolsuzluğun geriye dönük araştırmalarla milyonlara ulaşacağı söylenirken, ihtiyaç fazlası hayali malzemelerin alınmasında imzası olan bazı kişilerin imzaların sahte olduğu yönünde ifade verdiği öğrenildi.
FİRMAYA İHALESİZ İŞ VERİLDİ İDDİASI
MKEK  geçtiğimiz yıl da SİNTER yolsuzluğu ile gündeme gelmişti. İddiaya göre gayri resmi usullerle firmaya ihaleler verildi. İhalesiz iş alan firmaya 20 milyon dolarlık kıyak yapıldığı iddia edilen yolsuzluk olayı yargıya intikal etmiş ve soruşturma başlatılmıştı. Yine iddiaya göre MKE Fabrika Müdür Yardımcısının oğlunun firma tarafından Avusturya’da okutulduğu ve olayların yargıya intikal ettirilmesiyle oğlunun Türkiye’ye döndüğü öne sürülmüştü.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
9 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
sorunsuz
sorunsuz
7 Mayıs 2014 21:51

Gerçekten MKE yöneticilerinin şişesi 10bin dolardan şampanyaların su gibi aktığı Sinter Metal şirketinin düğününde ne işi var? Bir de resimler çektirmişler otel odaların da ve haram sofrasın da ihalesiz havadan 20 milyon para hortumladıkları Sinter Metal’in Patronu Olgun Tanberk ve yönetici kızıyla birlikte. Bu ne aymazlık? Bu ne cesaret? Türkiye’nin gözdesi bir kurum bu kadar mı aşağılanır? Yazık yazık…

hesapçı
hesapçı
5 Mayıs 2014 23:39

Bu çetenin; Sinter Metal A.Ş’nin sahibi Olgun Tanberk ve Kurumdan İÇ, MEY ile AD olduğunu bilmeyen yok ama herkes kafasını kuma gömmüş. Ama bilmiyorlar ki Allah’ın hesabı büyüktür ve her 2 tarafta da hesabı görür..

madur
madur
5 Mayıs 2014 23:27

Ne alınması hala çalışıyor MEY isimli şahıs bende tüm belgeler var isterseniz yayinlarim

hesapçı
hesapçı
Reply to  madur
6 Mayıs 2014 23:53

İstemek mi lazım? Eğer mesnetliyse yayınla kardeş.. Allah’a kulluk, Devlet’e Vatandaşlık borcudur her şeyden önce! Ondan kork, bundan kork.. Nereye kadar?

işçi
işçi
5 Mayıs 2014 20:48

Bunları yapan memurlar görevden alındı.utanmaz memurlar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyolar allah çıkarır hemşerimm yedirmez

vah vah
vah vah
5 Mayıs 2014 19:39

ne diyelim davul gümbür gümbür kaç yıldır çalıyor.Ama duyması gerekenler duymuyorsa her şey yalan olmuş demektir.

Başa dön tuşu