Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

‘O ayaklar öpülür’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AKÇAY, ‘EĞER CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDAYSA O AYAKLAR ÖPÜLÜR’
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ak Parti İl Teşkilatı ve Kadın Kolları işbirliğiyle Kızılkanat Düğün Salonu’nda bir program düzenlendi. Programda konuşan Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, ‘Eğer cennet annelerin ayakları altındaysa o ayaklar öpülür’ dedi.
YOĞUN KATILIM OLDU
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ak Parti İl Teşkilatı ve Kadın Kolları işbirliğiyle dün Kızılkanat Düğün Salonu’nda bir program düzenlendi. Programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Enver Kılıç ve eşlerinin yanı sıra çok sayıda Ak Partili kadın katıldı.
 
GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM
Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş, ‘8 Mart’ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının  çözülene kadar tartışılması  için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz. Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınların yaşamış olduğu sosyo-kültürel sorunları  çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir. Kadınlarımız; ekonomik ve sosyal hayatta var, iş yaşamında var. Ancak sorunlarıyla var, açmazlarıyla var, kronik dertleriyle var. Tüm söylem ve teşviklere rağmen kadının toplumsal hayatta ve siyasette var olamayışının nedenlerini kendi tarihî tecrübelerimiz ve toplumsal geleneklerimiz ışığında yeniden ve gerçekçi bir şekilde irdelemek de gerekiyor. Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır’ ifadelerine yer verdi.
 
KADIN HAKLARIYLA KADINDIR
Doğmuş, ‘Unutulmaması gerekir ki; kadın ‘haklarıyla’ kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir. Kadınlarımızın taleplerinin, isteklerinin özünde emek ve eşitlik vardır. Elbette bu anatomik, fizyolojik ya da duygusal bir eşitlik değildir. Söz konusu eşitlik, hayata katılma, kendini gerçekleştirme ve geliştirme; üretme ve üretimin sonuçlarından hak ettiği payı alma anlamında fırsat eşitliğidir.  Kadınlarımız erkeklerin gölgesinde kalmasın istiyoruz, bazı tabuları kıralım istiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz. Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz’ dedi.
 
O AYAKLARI ÖPÜYORUM
Doğmuş’tan sonra söz alan Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, ‘Kadının ihmal edildiği, ikinci plana atıldığı, yok sayıldığı bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumun her alanında kendini gösterebilmelerinin yanı sıra, faaliyetlere ve yönetime ortak olmaları da gerekmektedir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Girdiği her seçimde milletimizin teveccühü ile zafer kazanan AK Parti kadroları, iktidarı boyunca, kadın erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz oldu. Eğer Cennet Annelerimizin Ayakları altındaysa o ayakları öpüyorum’ dedi.
 
ELİNİZİ HER ŞEYE DEĞİN Kİ GÜZEL OLSUN
Son olarak konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘Biz bugün sahip olduğumuz tüm güzelliklerin pek çoğunu kadın elinde bulmuşuz. Kadının elinin değdiği her şey çok güzel olur. Bundan hiçbir şüphe yok. Biliyorsunuz ki, inancımız gereği cennet annelerin ayaklarının altına serilmiş. Tarihimizde de Han’ın buyruğu hatunun buyruğu olmadan geçersiz kılınmış. Bu demektir ki karar mekanizmasında kadınlarımızın fevkalade önemli bir yeri var. Bu karar mekanizması ile ilgili olarak, Almanların yapmış olduğu bir araştırma var. Almanya ‘da yaşayan Türk aileler üzerine yapmışlar. Bilinen şu ki herkes öyle söyler. Evin reisi erkektir. Ama bu araştırma da şu gözükmüş. En önemli kararların alınmasında, ev değişikliği, ev alınması ya da tercihi fevkalade önemli olan şeylerde, mesela bir evladın evlenmesinde, hep karar merci hanımlar. Yani ne demektir. Aslında evin reisi hanımdır. Değerli hanımefendiler, bu etkinliğiniz hayırlara vesile olmasını diliyorum. Elinizin değdiği her şey güzel olur. Lütfen elinizi her şeye değin ki güzel olsun. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun’ dedi.
 
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI
Konuşmaların ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Halk oyunları ekibi Kastamonu yöresine ait halk oyunu gösterisi sergilediler. Akabinde Melike Onur Orkestrası tarafından birbirinden güzel şarkılarla ak kadınlar doyasıya eğlencenin tadına vardılar. Programın sonunda yapılan çekilişle programa katılan kadınlara hediyeler dağıtıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu