Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘OHAL çalışması yok’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun hukukçularla gerçekleştirdiği toplantıda gündeme getirdiği belirtilen “Olağanüstü Hal” hakkında, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’dan açıklama geldi. Atalay, “Hükümetin gündeminde OHAL konusunda çalışma yok” dedi.

‘ÇÖZÜM SÜRECİ DURMADI’

Atalay, 6. Büyükelçiler Konferansı kapsamında dün Türk büyükelçilerle bir araya geldi. Basına kapalı toplantıda Atalay, özetle şunları söyledi: “Çözüm süreci durmadı. Dış güçler çözüm sürecine sekte vurdu. (Dış güçler kim sorusu üzerine) Sürece sekte vuranlar arasında Almanya’daki Kürt nüfus ve örgütün Avrupa ayağı da gözönüne alınırsa Almanya’nın da yer aldığına dair şüphelerimiz var. Kürtlerle ilgili anayasal değişikliklere en büyük engeli CHP ve MHP koyuyor. Alevilerle ilgili atmak istediğimiz adımlar var. Ama Aleviler arasında da bölünmeler var, o nedenle daha sonraya bıraktık.”

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, basında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Duyduğumuza göre İçişleri Bakanlığı OHAL konusunda bir çalışma yapıyor” sözlerini değerlendirdi. 6. Büyükelçiler Konferansı’nda, çözüm sürecinde gelinen son nokta ve demokratikleşme paketindeki son gelişmeler hakkında bilgi veren Atalay, “Hükümetin gündeminde OHAL konusunda bir çalışma yok. Hükümetimizin ilk işi OHAL’i kaldırmak olmuştu” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu