Genel

Okul servisleri denetimden geçiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte şehir içinde servis taşımacılığı yapılan araçları denetimden geçiriyor.

 

BELGE VE ARAÇ KONTROLLERİ YAPILDI

Kırıkkale Belediyesi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin okul servislerinde güvenli ve hijyenik bir ortamda seyahat etmeleri amacıyla araçları denetimden geçiriyor. Ulaştırma, zabıta ve trafik ekiplerinin yanı sıra mühendisler tarafından denetlenen servislerin güzergah, SRC, piskoteknik, bakım onarım formu belgeleri kontrol edildi. Denetimlerde ayrıca araçlarda bulundurulması zorunlu olan dur levhası, emniyet kemeri, araç yangın tüpü, ilk yardım çantası, okul taşıtı yazılarının da kontrolleri gerçekleştirildi.

 

352 ARAÇ DENETLENİYOR

352 aracın denetime tabi tutulduğu kontrollerde trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, başta öğrenciler olmak üzere, her gün trafiğin içerisinde yer alan anne – baba ile aile bireylerinin, trafik güvenliğine yönelik farkındalıklarının arttırılması hedeflendi. Aynı zamanda trafik zabıta ekipleri okul servis araçları denetimlerinde, servis aracı şoförü, rehber personel ve öğrencilere yönelik okul servis araçlarında dikkat etmeleri gereken hususlar ve uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Mehmet Ali Soyer

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x