GündemKırıkkaleManşetYaşam

Önce şükretmesini öğrenin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Sen Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada aldığı ücretleri beğenmeyen eğitimciler birde maaş bordrosu yaktı. Açıklamalarında ‘Sadaka değil, insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz’ şeklinde açıklamalarda bulundular. Açıklama yaparken ve bir şeyleri protesto ederken öncelikle insan haline şükretmeli ve Türkiye’de yaşama şartlarını iyi bilmelidir.
 
YA ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN
Eğitim Sen Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamalarda aldıkları maaşları ve zamları eleştiren eğitimciler adeta pes dedirtti. Peki açıklamayı yaparken Türkiye’de milyonlarca asgari ücretle evini geçindirenleri biliyor musunuz? Veya evine bir ekmek götürebilmek için akşama kadar bir yerlerden iş yapabilmek için çaba gösterenleri biliyor musunuz? Soğukta kağıt toplayan, simit satan, emek harcayan emekçileri biliyor musunuz? Ve bunun gibi birçok insanımızın ne zor şartlar altında az bir ücret alarak alın teri döktüklerini biliyor musunuz?
 
NE KADAR ÜCRET ALIYORLAR
Tüm bunları bilmediğiniz gibi sizin aldığınız ücreti almak ve hatta haline şükretmek isteyen milyonlarca insan olduğunu, emekçilerin olduğunu unutmayın. Eğer bir eylem, bir açıklama yapmak istiyorsanız veya protesto etmek istiyorsanız şunu unutmayın; söylediğiniz sözlere, halinize, akşam rahatlıkla evinize götürdüğünüz ekmeği… Peki maaş bordrosu yakan eğitimciler ne kadar ücret alıyor. Yeni başlayan bir eğitimci 2016 yılı içerisinde 2.455 TL alırken 25 yıl ve üzeri çalışan eğitimciler ise 2.836 TL ücret alıyor. Ne diyelim Allah bu dünyada işte nasip etsin, aşta nasip etsin. Ama öncelikle haline şükretmeyi nasip etsin.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu