Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Örnek gençlik yetişmesini istiyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Örnek gençlik yetişmesini istiyoruz
Türkiye Gençlik Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Çağrı Baykal, basın mensuplarıyla Beyaz Saray Cafe Bistro’da bir araya geldi. Baykal, Türkiye Gençlik Vakfının herhangi bir siyasi yapısının olmadığını bütün siyasi partilere eşit olduğunu söyledi. Amaçlarının ise Kırıkkale’de bir gençlik hareketi başlatmak istediklerini ifade etti.
ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
Kırıkkale Şube Başkanı Mehmet Çağrı Baykal Türkiye Gençlik Vakfı’nın kuruluş amacından yapacakları çalışmalar ve ürettikleri projeler hakkında geniş bilgi verdi. Türkiye Gençlik Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Mehmet Çağrı Baykal Vakıf kültürünü günümüze uyarlamak olduğunu belirtti. Baykal “İnşallah bu vizyon ve misyon üzerine vakfımız illere temsilcilikler açmıştır. Türkiye Gençlik vakfı bütün illerde yapılandırmasını sürdürüyor. 33 ille birlikte Kırıkkale aşamasını da gerçekleştirdi. İnşallah ilimizde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’şeklinde konuştu.

SİYASİ BİR YAPILANMA DEĞİLİZ
“Baykal, “Biz siyasi bir yapılanma değiliz. Bizim yapımız tamamen vakıf geleneği üzerine. Vakıfcılık maalesef ülkemizde şuan üzerinde durulan bir mesele değil. Halbuki tarihin tüm dönemlerinde Hz. İbrahim’den itibaren vakıfçılık geleneği başlamıştır. Hz. İbrahim Hz. Cebrail’i gördüğünde onun zikri üzerine sürüsünü katletmek istiyor. Fakat onun melek olduğunu öğrendikten sonra sürüyü satıp inanlara tazyik ediyor. Vakıfçılık sistemi bizim inanç sisteminde Hz. İbrahim’den itibaren başlamıştır. Vakıf geleneği bizim dinimizde Osmanlı taşlandırmıştır. Osmanlı vakıfçılığın en zirve şeklini temsil etmiştir. Vakıf hibe etme inanlara hibe edip onların kullanılması için oluşturulmuş gelenek. Türkiye’de maalesef Osmanlı’dan sonra vakıf maalesef zayıflamaya başladı ve Türkiye Cumhuriyetinde kurulan vakıflarda pek etkili olmadı” ifadesini kullandı.

GENÇLİK VAKFI
Türkiye Gençlik Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Mehmet Çağrı Baykal Türkiye Gençlik vakfı adı üstünde olduğu gibi gençlik üzerine kurulduğunu vakfın gençlerin her alanda gelişmesine yönelik hizmet etmek olduğunu belirtti. Baykal “ Gençlerimiz çokta geleneğine tarihine kendi değerlerine sahip çıkan bir zihniyet içinde değiller. Biz sadece vakıf kültürü ile gençlerimizin eğitimine üniversitedeki kariyer planlamasına yapacakları tercihlere kadar onların dinamik bir şekilde yetiştirmenin çabası içindeyiz. Bu noktada herkes üzerine düşeni yapacaktır. İlimizin büyükleri inşallah bize sahip çıkacaktır” ifadesini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x