Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Ortadoğu’da köklü değişim yaşanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 7-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan “ Ortadoğu’da Süreklilik ve Değişim” konulu 1. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu bugün Mavi Solan’da yapılan açılış töreniyle başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Arap halkları despot rejimlerce her türlü insani haklardan mahrum bırakılmış, açlık ve sefalet içinde yaşamaya zorlanmıştır” dedi.
AÇILIŞ YAPILDI
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler program başlamadan önce K Ü Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ı makamında ziyaret ederek üniversite hakkında kısa bir bilgi aldı. İşler, Rektörlüğe gelişinde Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Mavi Salon da başlayan 1. Uluslararası Ortadoğu Sempozyumu protokol konuşmalarıyla start aldı.
YABANCI AKADEMİSYENLER KATILACAK
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şamil Öcal sempozyumun hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da konuşmasında, sempozyuma 20 yabancı ülke ile ülkemizden de 30 üniversiteden bilim adamının, akademisyenin ve araştırmacının katılacağını belirtti.
YETER DEMEK İÇİN SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

Ortadoğu’da köklü değişim yaşanıyor - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Osmanlı Devletinin yıkılmasından sonra Ortadoğu’da müstakil birer devletler olarak bu coğrafyada yeni devletlerin oluştuğunu, Arap halkının dış baskıların etkisinde birçok sıkıntılar yaşadığını belirterek, Arap Bahar’ının bu olumsuz sonuçların neticesinde ortaya çıktığını belirtti. Konuşmasına devamla  “Arap halkları yıllar boyu süren baskılara, zorbalıklara, haksızlıklara hayal kırıklıklarına, ekonomik, siyasal ve sosyal başarısızlıklara yeter demek için sokaklara dökülmüştür. Arap halkları despot rejimlerce her türlü insani haklardan mahrum bırakılmış, açlık ve sefalet içinde yaşamaya zorlanmıştır.  Arap Baharı işte bu tarihsel sürecin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Nitekim sokağa dökülen halklar demokrasi, özgürlük ve ekonomik iyileşme talebiyle sloganlar atmışlardır.
DÜNYA SİYASETİNİ DEĞİŞTİREN NİTELİK TAŞIYOR
Ortadoğu büyük ve köklü bir değişim sürecinden geçiyor. Bu değişimin görünen yüzü bugün Arap Baharı denilen süreçtir. Sürecin başladığı güne dek, otoriter rejimlerin dünyadaki tüm değişim dalgalarına karşı koyarak ayakta kalmanın yolunu hep bulduğu bölgede kentli orta sınıfların başını çektiği bir özgürlük ve demokrasi hareketi ve sarsılmaz denilen birçok yapıyı sarstı ve bir anda hem bölgenin hem de dünya siyasetinin niteliğini değiştiren bir boyut aldı. Her yüzyılın ilk çeyreğinde dünyayı dizayn etmeye çalışan küresel güçler, iradeleri dışında cereyan eden söz konusu uyanış hareketlerine müdahil olma gayreti içine girdiler” dedi.
MOOSA KONFERANS VERDİ
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler Türkiye olarak kendi geleceğine sahip çıkan fikirlerin yanında yer alındığını, evrensel ve demokratik siyasi anlayışla gelişmelere sahip çıkıldığını söyledi. Daha sonra ABD Duke Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebrahim Moosa “ Arap Baharı Sonrasında Siyasi Teknoloji; Ahlaki Olanın Yeniden İnşası” konulu bir konuşma yaptı. Konuşmanın sonunda Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından günün anısına Prof. Dr. Ebrahim Moosa’ya bir hediye verildi ve toplu fotoğraf çektirildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu