Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Ötekileştirmeden tüm Keskin halkını kucaklayacağım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İYİ Parti Keskin Belediye Başkan Adayı Necati Alsancak, ÖZ FM Stüdyolarında Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ragıp Cihat Mencet’in konuğu oldu. Canlı yayında projelerinden bahseden ve vatandaşların kısa mesajla gönderdiği soruları yanıtlayan Alsancak, seçime kısa bir süre kala ses getirecek açıklamalarda bulundu. Alsancak, “Allah kısmet eder vatandaşımız da teveccüh ederse ayrıştırmadan, adam kayırmadan, ötekileştirmeden tüm Keskin halkına kucak açacağım.”

 

Ragıp Cihat Mencet: Bunu hiçbir siyasetçi yapmaz. Siz her yıl mal varlığınızı halka açıklayacağınızı söylediniz.

Necati Alsancak: Biz kamudan geldiğimiz için yasaları ve mevzuatı çok iyi biliyoruz. Biliyorsunuz ki yönetici ve memur olma sıfatıyla aldığınız her şeyin beyannamesini 1 ay içinde vermek zorundasınız. Bende kamu çalışanı olarak geldiğimde belli bir süreç içinde mal beyannamemi sunmak zorundayım. İlerde herhangi bir şaibeye yer vermemek için bunu gerçekleştireceğim.

 

Ragıp Cihat Mencet: Hiç siyasetçi böyle bir şeye girmedi?

Necati Alsancak: Bilmiyorum artık takdir onların. Ama kanun gereği aldığınız malın bir az içinde kanuni olarak beyanını yapmak zorundasınız. Yapmıyorsanız zaten suç işlemiş olursunuz.

 

Ragıp Cihat Mencet: Keskin Belediyesi’ne ne kadar para geliyor ve nerelere harcanıyor. Bununla ilgili bir araştırma yaptınız mı?

Necati Alsancak: Ben iller Bankası’nda olduğum için hangi belediyeye ne kadar ödenek aktarılıyor, bunu biliyorum. Miktar konusunda bilgi vermek etik değil ama duyumlarıma göre Keskin’e belli miktarda para gönderiliyor. 5 yıllık süreçte 50 trilyon gibi bir paranın geldiği ifade ediliyor. Keskin Belediyesi’nin bir borç batağına sokulduğu, ortada hiçbir şeyin olmadığı ve borçlanmanın katlanarak devam ettiği yönünde duyumlarımız var. Son 1,5 ayda bile belediye durmadan kredi çekiyor. Vatandaşa ve esnafa da çok borcun olduğu belirtiliyor. Bu vatandaşın hakkıdır. Devlet nüfusa göre para gönderiyor ama bugün gördüğümüz gelen paradan hiçbir yatırımın olmadığıdır. Hatta ve hatta Keskin mezbelelik içinde, çöpün, pisliğinde içinde. Sokaklar caddeler her yer hijyenik olmayan bir yapıda. Emekli alan bazı arkadaşlarımızın da tazminatlarının ödenmediğini öğrendik. Borçları ödeyeceklerini söylüyorlar fakat şu 3 günde nasıl ödeyecekler bilemiyorum.

 

Ragıp Cihat Mencet: Benim çocukluğumdan beri süre gelen bir sorun var ve bunu bir türlü çözemediler? Su problemine nasıl bir çözüm sunacaksınız?

Necati Alsancak: Keskin halkı bu konuda çok mağdur edilmiş. İller Bankası’nda olduğum için Hacılar-Hasandede Bölgesinde bir arıtma tesisinin kuruldu ve kuruluş aşamasında da bizzat bulundum. Orayı 2001 yılında açtık tahmin ediyorum. Su normal süreçte akıyordu. Bu tür tesisiler kamu kurumları tarafından sağlıklı bir şekilde yapılarak teslim edilir. Teslim alan kurum yada belediye bunun geçici kabulünde ve kesin kabulünde eğer aksaklık görüldüyse müteahhit aksaklıkları gidermek zorunda veyahut ta İller Bankası o aksaklıkları giderip ödenecek paradan telafi ederek belediyeye teslim etmek zorundadır. Eğer siz teslim aldığınız halde bazı sorunlar yaşanıyorsa o zaman bu sorun sizin sorununuzdur demektir. Kurumun sorunu değildir. Burada işletmecilikten süre gelen bir sorun olduğu ortaya çıkabilir. Hukuki süreç başlatılarak sorun giderilebilir. Ama bu arada vatandaşı da mağdur etmemek gerekir. 5 yıl içinde sorun giderilmediyse 31 Mart’ta daha iyi bir idareciyi seçmek Keskin halkının artık takdir yetkisindedir. İşi bilen liyakatli birini seçmeleri gerektiğini düşünüyorum.

 

Ragıp Cihat Mencet: Eski su hattının satıldığına dair söylentiler dolaşıyor. Bu konuda sizin düşünceleriniz neler?

Necati Alsancak: İlk döşenen şebekenin sökülerek yerine yeni bir şebeke oluşturulduğu belirtiliyor. Boruların basıncı ve çapı çok önemli. Çünkü pompayla uyumlu olması gerekiyor. Şimdi pompa uyumlu olmayan ve basınca dayanıksız bir boru döşerseniz ne kadar su verirseniz verin patlayacaktır. Bu teknik bir konudur ve mühendisler tarafından böyle bir hata yapılacağını düşünmüyorum. Boru değişikliği varsa ve pompa ile uyumlu değilse patlama gerçekleşecektir. Mağdur olan da yine Keskin halkı olacaktır. İnsanlarımız o kadar çok susuz kalmışlar ki çok sıkıntılar yaşamışlar. İnşallah biz geldiğimiz takdir de bu su sorununu en kısa zamanda çözeceğiz. Sürekli yap-bozlarla büyük kayıplar söz konusudur. Bu borçlanma demektir. Bunları yaparken çok dikkatli olmak zorundasınız. Su ile ilgili de fevkalade Yeşil Vadi Su Birliğine su borcu ve BEDAŞ’a elektrik borcu olduğu biliyoruz. Biz burada alternatif enerji kaynaklarıyla elektrik  tüketimini minimum düzeye indirecek çalışmalar yapacağız.

 

Ragıp Cihat Mencet: Belediye Başkanlığına yönetim eksikliğinden mi aday oldunuz? Neden aday olmak istediniz?

Necati Alsancak: Sadece yönetim değil, kurumsal yapının da ihmal edildiğini gördük. Bir de Keskin tarihi ve kültürünün ihmal edildiğini ve bir çivinin dahi çakılmadığını gördük. Keskin geçmişe dayalı gerçekten tarihi bir yapısı olan bir ilçe. Bu ilçenin bu hale düşmesi içimizi acıtıyor. Geçmişte hanları hamamları olan Keskin kaderine terkedilmiş, harabe bir görüntüye bürünmüş. Türkiye’de çok sayıda ilçe gezdim. Keskin’in hali gerçekten içler acısı. Bunu söylerken bile çok büyük üzüntü duyuyorum. Kamudaki tecrübelerimizi buraya yansıtırsak Keskin’i modern bir ilçe yapmak niyetindeyim.

 

Ragıp Cihat Mencet: Belediyenin gelir ve giderlerinin şeffaf olacağını söylediniz. Meydanda bunu kamuoyuna güncel olarak bildireceğim demiştiniz. Bunu biraz açar mısınız?

Necati Alsancak: Açık yaraya kurt düşmez. Siz bir kurum işletiyorsanız gelirinizi ve giderinizi mutlaka dengelemek zorundasınız. Harcamaların ortaya konulması gerekir ki insanları farklı düşüncelere kapılmasın. Tüm gelir ve giderleri açıklayarak halkla paylaşmak zorundasınız. Çünkü halk bu konuda bilgi sahibi olmadığı için sürekli dedikodu var. Bu dedikoduları önlemeni yolu da açık ve şeffaf bir şekilde gelir-gider tablonuzu asmalısınız. İnşallah bu tür gelir ve giderleri aylık olarak açıkça billboardlara asacağım. Koruk yemedik ki dişimiz kamaşsın.

 

Ragıp Cihat Mencet: Dinleyicilerimizden bir mesajımız var. “2004 yılında cebinde 5 kuruşu olmayanların nasıl zenginleştiğini Keskin halkı iyi biliyor. Ona göre kararını verecek inşallah. Seçimi kazandığınız da bu insanlardan hesap soracak mısınız?” demişler.

Necati Alsancak: Mal varlıklarıyla ilgili  böyle bir şey söz konusu ise yetkililer ve idarecilerin bununla ilgili gerekli hukuki işlemleri başlatması gerekirdi. Mal beyannameleriyle ilgili soruşturma başlatılabilirdi. Yani 5 kuruşa muhtaç bir insan oraya gelip te büyük rakamlarla zengin olmuşsa hukuki işlemlerin başlatılması lazımdı. Eğer ki bu devam etmişse, bize düşen bir şey varsa hukuki işlem başlatırız. Çünkü yetimin hakkı olduğunu, fakir fukaranın hakkı olduğunu, belediyeye gelen her paranın vatandaşa harcanması gerektiğini bilen birisiyim. Onların da bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Ragıp Cihat Mencet: Bir mesajımız daha var. “Suyumuz akmıyor ama Kırıkkale’de en pahalı suyu biz kullanıyoruz” diyorlar.

Necati Alsancak: Evet, ortada bir birim fiyatı farkı var. Gerçekten içler acısı. Kırıkkale il merkezinde 2.94 Bahşili 1.0 Balışeyh 1.05, Çelebi 2.40, Delice 2.0, Karakeçili 1.50, Keskin 4.08, Sulakyurt 2.1, Yahşihan 3.0. bunların üzerine vergilerde konduğu zaman tahmin ediyorum Keskin’e gelen suyun fiyatı ton bazında 5-6 lirayı buluyor. Bu fiyatın nedenini mutlaka araştırmamız gerekiyor. Allah kısmet eder vatandaşımız da teveccüh ederse ben bu suyu maliyetini çıkararak gerekirse yüzde 50 indirimle vereceğim.

 

Ragıp Cihat Mencet: Her ay halk günü yapacağım dediniz. Bunu biraz açar mısınız?

Necati Alsancak: İnşallah geldiğimiz zaman yapacağım şey şudur; komisyonlar kuracağım. Keskin’in sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüleceği komisyonlar kuracağım. Yapacağım her çalışmayı Keskin halkına anlatacağım. Vatandaşlarımızla her ay görüşerek sorunları görüşerek çözüm yolları üreteceğiz. Kapıma gelen vatandaşları terslemeyeceğim. Hiç kimse şurası ne oldu dedirtmeden sorunları çözüme kavuşturacağım. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden Keskin halkı ile kucaklaşacağım.

 

Ragıp Cihat Mencet: Gelen bir mesajımız da İŞKUR’un personel temini konusunda haksızlıkların yapıldığı ifade ediliyor. Siz bu konuda ki düşünceleriniz neler?

Necati Alsancak: Bu Keskin halkı tarafından sıkça dillendiriliyor. İŞKUR tamam kanun gereği ilçelere eleman gönderiyor. Oranın idarecileri oturup değerlendirme yapmaları gerekiyor. Bize bir zatı muhterem geldi, genç bir arkadaşımız. “Ben İŞKUR’a müracaat ettim 9 kişiye bakıyorum. Ama ben işe giremedim. Ama evine 5 bin lira maaş giren bir ailenin ikinci bir çocuğunu daha alıyorlar.”  Halbuki orada işe alınan insanlar Keskin’e eleman ihtiyaç duyulduğundan alınması gerekiyor. O zaman siz ya ihtiyacı olanlardan başlarsınız,  bir kriter koyarsınız ortaya yada gerçekten işe ihtiyacı olan ve kurumun hangi meslekten eleman ihtiyacının olduğu ortaya konuşması gerekir. Ancak  aldığım duyumlara göre bugüne kadar alınan İŞKUR elemanlarının çoğunun çalışmadığı, işe gitmeden maaş aldıklarını duyuyorum. Bu çok büyük bir ayıp. Yani ekmek bulamayan insanlar varken ekmeği olanlara iş verilmesi çok düşündürücü. Keskin’in sokaklarına baktığınızda çöpten geçilmediğini görebilirsiniz. O zaman bu işçiler nerelerde çalışıyorlar ve nereleri temizliyorlar. Evde mi yatıyorlar yoksa başka bir ilde mi kalıyorlar. Bunların tespit edilmesi gerekir. Ama ne yazık ki Keskin’de fevkalade bir ayrımcılık yapılıyor. Çalışmak için değil yandaş, eş, dost, akraba ilişki içinde İŞKUR’dan eleman alımı yapılıyor. Böyle bir haksızlık varsa geldiğimizde bunları kaldıracağımıza da söz veriyorum.

 

Ragıp Cihat Mencet: Köylü Pazarı projesi vardı ve bununla ilgili meclisten yetki alınarak bir miktar paranın çekildiği ifade ediliyor.

Necati Alsancak: Bu konu Keskin’de çok konuşuluyor. Keskin’e 10 km mesafede bir alana Köylü Pazarı kurulacağı ifade ediliyor. Belediye bu projeyi onaylamış ve gerekli olan kredi de kullanılmış. Ama kredinin orda hiçbir faaliyette kullanılmadığı belirtiliyor. Tabi durum böyle olunca da insanlar çektiğiniz kredinin nerede kullanıldığını sorar. Bunun mutlaka Belediye Başkanımız tarafından açıklanması gerekir. İnşallah bu projeyi hayata geçirmek bize kısmet olur.

Ragıp Cihat Mencet: Belediyeden emniyet ve milli eğitime geçen personellerin tehdit edildiğine dair bilgiler ulaşıyor bize. Bu konu hakkındaki yorumlarınız nedir?

Necati Alsancak: Geçiş yapan personellerle ilgili bazı duyumlarımız var. Tehdit edildikleri ve hatta köylerde görevlendirildiklerine dair bilgiler var. Belediye de çalışan arkadaşlarımız şundan hiç endişe duymasınlar, ben hak arayan bir sendikanın başkanlığını yapmış gelmiş biriyim. Hakkın ve hukukun ne olduğunu bilirim. Ama orada çalışan arkadaşlarımızın hepsi görevini hakkıyla yerine getirecek, halk azarlanmayacak. Sevecen yaklaşılacak ve sorunlar ilgililere aktarılacak. İlçesine hizmet etmeyen kimseyi yanımda bulundurmam. Biz böyle bir anlayış içerisindeyiz. Vatandaşın en ufak şikayeti olmayacak. Ahbap dost ilişkisiyle iş yapılmayacak. Vatandaş kapımızı çalıp yada telefonla arayarak sorunlarını aktarabilecek. Ne çalacağız nede çaldıracağız. Ekibimle beraber bütün arkadaşlarım Keskin halkına kucağını açacak.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x