Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Paket Arı Alımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Paket arı alımına karar verildiği zaman belirli noktalara dikkat etmek gerekir. Alınacak olan arıların, fazla örselenmemiş olması gerekir. Ayrıca arının uzun süre kapalı kutuda kalmaması ve aç bırakılmamış olması gerekir.

Bal ve yumurta konusunda miktarı yeterli olacak paket arılarını almak doğru olur. Ayrıca alınacak olan arıların, aynı zamanda yaşanan bölgenin arısı olması daha doğru olur. Böylece uyum sağlama gibi bir sorun yaşanmaz. Paket arı alımı yapmadan önce tüm planlamalar yapılır. Böylece paket arı alımı yapıldıktan sonra arıcılığa kısa sürede başlamak mümkün olur.

Tüm bu detaylara paket Arı alımı yapılırken dikkat edilir. Ayrıca paket Arı konusunda bilgi sahibi olan kişilerden de fikir almak doğru olur.

Arıyı Kovanıyla Birlikte Almanın Önemi

 

Arı ya da paket arı alımı yaparken, kovanında bir sorun yoksa birlikte alınması doğru olur. Çünkü arı kovanından başka bir kovana aktarıldığı zaman düzeni bozulur. Koloni düzenini bozmak, arılar için rahatsız edici olabilir.

Fakat alınan arıların kovanı yoksa temiz, sağlam ve doğru standartlarda üretilmiş bir kovan almak gerekir. Düzeni değiştiği zaman arılarda huysuzluk durumu olabilir. Sakinleştirmek için de bal ya da şerbet vermek doğru olur. Bu şekilde arıların gıda ihtiyacı da karşılanmış olur. Gıda stoku yeterli olan arı kovanları, her zaman daha sakin olur.

Arı Alırken Bulunması Gereken Hususlar

 

Arı almadan önce belirli noktalara dikkat etmek gerekir. Ayrıca paket arılarda bazı özelliklerin bulunması da önemlidir. Arıların, yaşının genç olması gerekir. Çünkü genç arılardan her zaman daha iyi bir performans almak mümkündür. Arının hangi ırka sahip olduğu ve sayısı da önemlidir. Daha sakin bir ırkta olan arılar genel olarak koloni performansını etkiler.

Paket arı alımında en az iki kovan arı alımı tavsiye edilir. Bunun nedeni gerektiği zamanlarda arı transferlerini yapmanın daha kolay olmasıdır. Bu yüzden en azından iki kovan ve çok sayıda arı almak çok daha mantıklı olur.  Paket arı alımında bu hususlara dikkat etmek gerekir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x