GündemKırıkkaleManşet

Patlama şehitleri unutulmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKEK) bağlı Kırıkkale İmla İşletmesi TNT bölümünde 3 Temmuz 1997 yılında meydana gelen ve biri MKE işçisi olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili anma töreni düzenlendi.
 
Şehitlikte anma töreni
Kırıkkale Şehitlik mezarlığında anma törenine Mke Mühimmat Fabrikası Müdürü Sait Altındaş ve yöneticiler, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Sekreteri Cihan Yaka, Mali Sekreter Ercan Uğur, sendika yöneticileri ve kurum temsilcileri katıldı. Patlamada hayatını kaybeden Mke işçisi İsmet Altınışık, şehitlikte bulunan mezarı ziyaret edilip, karanfil bırakılarak dua edildi. Patlamada Kırıkkale’de çok sayıda ev ve işyerinde büyük hasar meydana gelmişti.
 
Bu kara günler bir daha yaşanmasın
Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi Sekreteri Cihan Yaka ise konuşmasında, “Yüz binleri aşan Türk Metal Sendikası ve Genel Başkanım Pevrül Kavlak adına 3 Temmuz gibi kara günlerin bir daha yaşanmaması, bütün tedbirlerin alındığı, çalışma hayatının bundan sonra devam etmesi dileğiyle şehidimize 17 yıl sonra tekrar rahmet diliyorum” diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu