GündemManşet

Pazarda bayram hareketliliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ramazan Bayramı öncesi çarşı pazarda hareketlilik başladı. Kırıkkale’de semt pazarında bayram yoğunluğu yaşanırken, fiyatlara bayram hareketliliğinin yansıdığı gözlendi.

 

DOMATES 3 TL’YE YÜKSELTİ

Kırıkkale’nin en büyük semt pazarlarından birisi olan Çarşamba pazarında da  bayram yoğunluğu yaşandı. Sebze meyve fiyatlarının birkaç önceki haftalara oranla en az iki üç kat arttığı gözlendi. Ramazan Bayramı hareketliliği aynı zamanda etiketlere de yansıdı. Çarşamba pazarında  fiyatların adeta uçtuğu gözlendi. Bayram nedeniyle tüm meyve ve sebze fiyatları pazara hazırlıksız gelen vatandaşları şaşkına çevirdi, Geçtiğimiz haftalarda 1 liraya kadar düşen domates 3 liraya kadar yükseldi.

 

MEYVE FİYATLARI CEP YAKIYOR

Biber, Patlıcan, fasulye, kabak gibi yaz sebzelerinin de aynı oralarda artması dikkat çekti. Geçtiğimiz haftalarda 1 lira olan patlıcan 2 lira, 2 lira olan fasulye 3 lira, 500 kuruşa kadar düşen kabak ise 1 liraya kadar yükseldi. Meyve fiyatları ise adeta cep yaktı, Çilek 3-4 lira, kayısı 5 lira, kiraz 4-5 lira fiyatla pazarın en pahalı meyveleri olarak pazarda yerini aldı. Kavun karpuz fiyatları da geçtiğimiz haftalara göre yükselişe geçti. Karpuzun kilosu 1-2 lira arasında değişirken, kavun 2-3 liraya satışa sunuldu. Vatandaşlar ise pazarcıları bayram fırsatçısı olarak değerlendirdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x