Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Provokasyonlara gelmeyelim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Son iki ayda iyice artan terör olayları hakkın AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can açıklamalarda bulundu. Terör örgütünün Çözüm Sürecine ihanet ettiklerinin altını çizen Can, provakasyonlara fırsat verilmemesi gerektiğini ve tüm ülke olarak birlik ve beraber olmaları konusunda çağrı yaptı.
 
BÖYLE ŞEYLER OLACAKTIR
İl Başkanlığı binasına gelerek burada basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Ramazan Can, son günlerde yaşanılan hain terör olaylarında şehit düşen askerimiz ve polislerimiz için yapılan protesto gösterilerinde vatandaşların öfkelerini kontrol altında tutmalarını istedi. Şehit cenazelerinde kendilerine yönelik tepkilere de açıklık getiren Can, “Böyle şeyler olacaktır, çünkü o aile yavrusunu kaybetmiş yüreği alev yeri” dedi.
 
DEVAM EDECEK
Şehit cenazelerinin tekbirler ve dualar eşliğinde uğurlanması gerektiğini belirten Can, “Ülkemiz son günlerde sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Şehitlerimizin geriye bıraktıkları, bizim en büyük emanetimizdir. Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var, inşallah 1 Kasım seçimlerinde bu istikrar tekrar sağlanacak ve kararlı bir şekilde bu operasyonlar devam edecek.  Çözüm sürecine ihanet eden terör örgütünün silahlarının üzerlerine beton dökülecek şekilde kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu.
 
GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK
Seçim süreci kapsamında 18 Eylül’de aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na verileceğini dile getiren Can, “Bizler aday adayıyız ve her zaman şehrimiz, halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Daha önceki seçimlerde üzerimize düşen her türlü görevi yaptık. Vatandaşlarımızla buluştuk, her gittiğimiz yerlerde kendiliğinden halk günü oluştu. Sabahlara kadar gayret ettik, millet böyle bir takdir gösterdi” şeklinde konuştu.
 
DOĞRU ŞEYLER DEĞİL
Çözüm süreci analar ağlamasın diye vardı diyen Can, “Bu süreç boyunca bu acılar yaşanmadı. Bu süreci bozanlara, bu operasyonlar kafalarına yumruk olarak geri dönecek. Bundan dolayı operasyonlar yapılıyor, bir çatışma var. Zayiat veriliyor, bunlar asgari ölçüde olur. Şehitlerin acısını yüreğimizde yaşıyoruz, biz bu işin şovunu yapmıyoruz. Biz şehit ailelerini evlerinde ziyaret ediyoruz. Fotoğraf çekerek sanal alemde paylaşmıyoruz, bunlar doğru şeyler değil” ifadesinde bulundu.
 
SİYASETİ SONRA YAPALIM
Şehit cenazelerinin siyasetin yapılacağı bir yer olmadığını vurgulayan Can, “ Orada tekbirlerle, dualarla göndermemiz gerekir. Bir siyasi partinin sloganını atmak doğru değil. Biz toprağa Allah katında çok değerli bir varlığı gönderiyoruz. Biz muhafazakar insanlarsak, camide şehidimizin ruhunu incitecek sloganlardan kaçınmalıyız. Bunlar doğru değil, siyasetimizi yapalım. Gerekirse tartışalım, gerekirse birbirimizi incitelim, fakat şehit cenazesi siyasetin yapılacağı yer değil” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu