EğitimKırıkkaleManşet

Puanlamalar kafa karıştırdı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2013-2014 eğitim-öğretim yılının son zili dün çaldı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki yaklaşık 17.5 milyon öğrenci karne alıp, yaz tatiline girdi. Ancak karne sonrası yansıyan notlar kafa karıştırdı.
PUANLAR 3 DERSTEN HESAPLANACAK
Yeni karnelerde puanlama sistemi ise kafa karıştırdı. 5 üzerinden değerlendirmeye alışkın olan veliler karneyi eline alınca şaşkınlık yaşadı. Çünkü notlar 158, 76 gibi rakamlarla ifade ediliyordu. ÖZEL okullar daha önce duyurdukları gibi öğrenci alımında, TEOG kapsamında sınav yapılan 6 dersten değil Türkçe, matematik ile fen ve teknoloji olmak üzere
3 dersten puan hesaplama yapacak. Buna göre Türkçenin katsayısı 3, matematik ile fen dersinin katsayısı ise 2 olacak. Birinci dönem TEOG kapsamında uygulanan merkezi sınavların ağırlığı yüzde 30, ikinci dönem sınavlarının ağırlığı ise yüzde 70 olacak. Ayrıca, öğrencilerin 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı da hesaplamaya eklenecek. Böylece ‘Özel Okullar Yerleştirme Puanı-ÖYP’ ortaya çıkacak.
Puanlamalar kafa karıştırdı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÖYP HESAPLAMA FORMULÜ
ÖYP = (3T1+2M1+2F1)x0.30 + (3T2+2M2+2F2)x0.70 + YBP8
(TEOG Özel Okullar Modeline göre öğrenci puanı)
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu