Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Sağlığımızı hastalanmadan korumalıyız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Halk Sağlığı Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında alışveriş merkezlerine sağlık standları açıldı.

Basit tedbirler doktora ve ilaca yönelimi azaltır

Hafta kutlamaları ve etkinlikler hakkında açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş şunları söyledi; “Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemi vurgulanmaktadır. Halk sağlığı açısından en önemli amaç, toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamaktır.

“Sadece hastaneye geleni değil, tüm toplumu kapsar”

Halk sağlığı uygulaması sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar. Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsar.

Ücretsiz kanser taramaları

Bu haftayı kutlamak ve önemini vurgulamak için etkinliklere Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Tarafından ‘Halk Sağlığı Haftası Masa Tenisi Turnuvası’ düzenlenerek başlanmıştır. Turnuvada hareketli yaşam ve fiziksel aktivite vurgulanmıştır. Podium AVM de açılan standlarımızda kan şekeri, tansiyon ölçümleri yapılmış; halkımızı biliçlendirmek için obezite, kronik hastalıklar, kanser, ruh sağlığı, tütün, çocuk ergen ve kadın üreme sağlığıyla ilgili standlar açılarak bilgilendirmeler yapılmıştır. Ücretsiz kanser taramalarımızla ilgili bilgilendirmeler yapılarak randevuları verilmiştir.

“Halkın bilinçlenmesi için gayrek gösteriyoruz”

Vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ile ilgili gerekli bilinci oluşturmak olarak tanımladığımız sağlık okuryazarlığını geliştirmeyi istiyor ve sağlıklı hayat tarzını teşvik ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki,  risk faktörlerinin azaltılması, erken tanı ve zamanında tedavi ile binlerce insanımızın hayatının kurtarılması ve büyük acıların önüne geçilmesi mümkündür. Etkinliklerimizde de bu konular üzerinde duruyoruz ve halkımızı bilinçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu