ManşetYahşihan

Yahşihan’da maganda kalmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Silah Atmayalım, Hayatları Karartmayalım” isimli proje kapsamında düğünlerde ve diğer kutlamalarda silah atılmaması konusunda başylatılan çalışmanın meyveleri alınmaya başladı. Düğünlerde silah atılmamaya başladı.

Çalışmalar meyve vermeye başladı

Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü bağlı Toplum Destekli Polisler ilçe merkezinde İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler de köylerde yapılan düğünleri tek, tek ziyaret ederek “Silah Atmayalım, Hayatları Karartmayalım” konulu afiş ve broşür dağıtıyor. Bu sayede eğlencelerin üzüntüye dönüşmesinin önüne geçmeye çalışan Jandarma ve Toplum Destekli Polis ekiplerinin oldukça başarılı oldukları gözleniyor.

Bilgilendirme toplantıları düzenleniyor

Yahşihan İlçe Jandarma ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Toplum Destekli Polisler sorumluluk alanlarında yapılan düğünlerde silah atılmasının önlenmesi amacıyla düğünleri tek tek ziyaret ederek  “Silah Atmayalım, Hayatları Karartmayalım” konulu afişler ve broşürler ile düğündeki konuklara bigilendirme yapıyor. Ayrıca Kaymakamlıkta düzenlenen ortak bilgilendirme toplantıları ile düğün yerinde herhangi bir kişi tarafından sorumsuzca havaya silah ile ateş edilmesinden kaynaklanan olası kazaların sonuçlarına dikkat çekiliyor.

Düğün alanlarına afişler asılıyor

Proje kapsamında hazırlanan afişler düğün yerlerinde herkesin görebileceği yerlere asılarak görsel olarak bilgilendirme yapılırken düğün sahipleri ve konuklar ise İlçe jandarma ve İlçe Emniyet de görevli ekipler tarafından bizzat bilgilendirilip, broşürlerin dağıtımı yapılıyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu