Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYahşihan

Şaka Mısınız ?

Kırıkkale’de Göçük ihbarı yanlış çıktı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan’a bağlı Keçili köyünde, su çıkartma çalışması esnasında bir köylü dizlerine kadar toprak altında kalınca olay “göçük” olarak ihbar edildi. Bunun üzerine köye çok sayıda ekip sevk edildi ama olay çok farklıydı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Keçili köyünde, bir arazi üzerinde kepçeyle su çıkarma çalışması sırasında 62 yaşındaki Yılmaz Dönmez’in üzerine toprak parçaları düştü. Diz hizasına kadar kayan ve toprağın altında kalan Dönmez’i çevredeki vatandaşlar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan bulunduğu yerden çıkardı.

Burada bulunan vatandaşlar, ikinci bir göçük ya da toprak kayması tehlikesine karşı ve şahsın sağlık durumu için olayı 112’ye bildirdi. Yapılan ihbarda göçük altında birden fazla kişi kalındığı zannedilince olay yerine kısa sürede çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Hemen köye gelen ekipler, durumun farklı olduğunu anlayınca derin bir nefes alarak geri döndü. Sağlık görevlileri de toprakta bir süre sıkışık kalan Dönmez’in tedavisini olay yerinde ayakta yaptı.

Arazide su çıkartmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz Dönmez, “Su çıktı, alta kepçeyle indim. Çıkarken göçük dizlerime kadar geldi. Göçük bir daha gelir diye korktuk. Tekrar ikinci bir göçük gelir diye panik yaptılar. Öyle bir ağrım falan yok. Ağrım sızım yok dedim” ifadelerini kullandı.

Haberin duyulması üzerine olay yerine giden İHA Muhabirine, “Yaz kardeş yaz, olay yerini ihbar eden benim” diyen Zafer Doluca da, “Yılmaz dönmez kanalın kenarında duruyordu. Toprak yerinden oynayınca toprağın altında kaldı. Aslında bu kadar ambulansın, itfaiyenin, jandarmanın gereği yoktu” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x