Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Saksıda Hint keneviri yetiştiriyorlardı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Delice ilçesinde bir evin odasına yaptıkları düzenek ile saksının içinde Hint keneviri bitkisi yetiştiren kişilerin evine operasyon düzenlendi. İlçe Emniyet Amirliğinin başarılı operasyonu sonucunda saksıda yetiştirilen 390 kök hint keneviri, 7500 grem satışa hazır kubar esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer taraftan Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri yılbaşı öncesi 5 ayrı adrese ‘Alkol kod adlı sahte içki operasyonu gerçekleştirdi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Delice İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bir evde hint keneviri yetiştirildiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, belirlenen adrese operasyonda düzenlendi. Delice İlçe Emniyet Amirliğinin uzun süredir çalışmasını yürüttüğü konu çerçevesinde, Delice ilçesinde bulunan bir evde Uyuşturucu Esrar-Hint Keneviri madde yetiştirildiği tespit edildi. Yapılan aramalarda 7500 gram satışa hazır kubar esrar maddesi, ikamette bulunan oda içerisinde saksılara ekili halde 390 kök hint keneviri, hint keneviri yetiştirmek için kullanılan elektrik, ısı, ışık ve havalandırma düzenekleri ele geçirildi. Operasyonda TCK-188 Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve 2313 SKM İzinsiz Hint Keneviri Yetiştirmek suçlarından 2 kişi gözaltına alındı. Daha sonra adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet amirliği “Bütün kurum ve paydaşlarımızla birlikte uyuşturucuyla mücadele kapsamındaki kararlılığımız aynı hassasiyetle devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

KOM’DAN 5 ADRESE ‘ALKOL’ KOD ADLI SAHTE İÇKİ OPERASYONU

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde önceden belirledikleri sahte içki üretimi yapılan imalathanelere baskın düzenledi. Fiziki ve teknik takip sonucu belirlenen ve sahte içkileri piyasaya sürmeye hazırlanan şüphelilere ait 5 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Gerçekleşen operasyon neticesinde 18 paket içi doldurulmuş makaron, 369 adet tabanca fişeği, 32 adet (şişe) farklı markalarda alkollü içki, 7 adet pet şişe içerisinde olmak üzere 9.5 litre alkollü içki, 108 adet farklı marka ve içeriklerde cinsel içerikli ürün (jel, sprey, macun, kapsül), 2,250 kg tütün, 1 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 6 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 138.600 adet boş makaron ele geçirildi. Operasyonla ilgili 4 şahıs hakkında Adli makamlarca gerekli adli işlem yapıldı.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x