GündemKırıkkaleManşet

Şehit İbrahim Ülger Kur’an Kursu açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şehit İbrahim Ülger Camii Kur’an Kursu, Kırıkkale’nin doksan dokuzuncu Kur’an Kursu olarak açılışı yapıldı.

 

KUR’AN KURSLARINA ÇOK İHTİYAÇ VAR

Törene İl Müftüsü Bekir Gerek, Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Demir Keskin, Eğitim Uzmanı Kemal Aslan, Cami İmam-Hatibi Şahin Merdan Aydoğdu, cami dernek görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticisi, Öğrencileri ve mahalle sakinleri katıldı. Tören Eğitim Uzmanı Kemal Aslan’ın Kur’an Tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek konuşmasında imandan sonra en önemli ibadetin namaz olduğunu ve namaz kılabilmek için Kur’an’ın belirli bir seviyede okunabilmesi gerektiğini ifade ederek hadımların Kur’an Kurslarına çok ihtiyacı olduğuna değindi. “Sizin en hayırlasınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” hadis-i şerifini hatırlatarak hanımların bu hayrı kurslarında kazanabileceklerini ve evlerine de taşımalarını, eşleri ve çocukları da bu hayırlardan istifade etmesi gerektiğini, hayırlı evin içinde Kur’an okunan ev olduğunu söyledi.

 

140 SINIFTA KUR’AN OKUNDU

Müftü Gerek Peygamber (a.s.v)’in zamanında bir mevtanın kabir azabından kurtulma sebebinin çocuğunun besmele öğrenmesi olduğunu ifade etti.  Kur’an’ın raflardan ve duvardaki kılıflarından inmesi gerektiği; rafları ve duvarları değil; kalpleri, akılları ve gönülleri zinetlendirmesi gerektiğini belirtti. İl Müftüsü, Kırıkkale’deki Kur’an Kurslarıyla ilgili olarak da sayısının 99’a ulaştığını, doksan dokuz Kur’an Kursunda 140 sınıfta Kur’an okunduğu bilgisiyle konuşmasını tamamladı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu