Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Şehitlerimiz dualarla anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Jandarma Uzman Çavuş Şehit Erdal Karagöz ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin, Şehit oluşlarının yıldönümünde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Şehitlerimizin aileleri tarafından dualarla anıldı.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Şehitlerimizi anma programı Garnizon Komutanlığı Kışla Gazinosunda Şehitlerimizin aileleri tarafından ikram edilen yemek ile başladı. Düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Müftüsü Bekir Gerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ve eşi, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı.

 

ŞEHİT ERDAL KARAGÖZ

Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Erdal Karagöz ve Uğur Şahin hakkında misafirleri bilgilendirdi. Öcal, “Şehidimiz Erdal Karagöz, Diyarbakır İli Silvan İlçesinde görev yaparken 16.01.2001 tarihinde terör örgütüne düzenlenen bir operasyon sırasında askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucunda şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan şehidimiz düzenlenen askeri törenle hacılar kasabası aile mezarlığına defnedilmiştir”

 

ŞEHİT UĞUR ŞAHİN

Öcal, “Şehidimiz Uğur Şahin, Diyarbakır İli Sur İlçe Merkezinde yürütülmekte olan Bayrak 12 operasyonunda 15 Ocak 2016 günü saat 16.50 sıralarında bölücü terör örgütü pkk mensupları ile çıkan çatışma sonucu yaralanarak Diyarbakır Asker Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesine sevki esnasında kurtarılamayarak,16 Ocak 2016 günü saat 00.47 de Şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Evli ve Üç çocuk babası olan Şehidimiz, düzenlenen törenle Kırşehir İli Kaman İlçesi Tatık Köyü mezarlığına defnedilmiştir” dedi.

 

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Yemek Programı sonrası Şehit Erdal Karagöz’ün Hacılar Kasabası mezarlığındaki kabri, Şehit Uğur Şahin’in Tatık Köyü Mezarlığındaki kabri ve Kırıkkale Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlerimizin ve Şehitliğimizdeki kabirlerin başında Nur Cami din görevlisi Erdi Pekacar tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dualarla anıldı. Şehit Erdal Karagöz Şehit oluşunun 16.yılında, Şehit Uğur Şahin ise 1.yılında anıldı.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x