Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Şehrül Emin istedi, Atalay geldi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde Murat Çaykara ile Şerafettin Atalay yarıştı. 2 kez yapılan oylamada eşitlik bozulmadı, son sözü kura söyledi. Başkan Şerafettin Atalay seçildi.ÇELENK TÖRENİ DÜZENLENDİŞehrül Emin istedi, Atalay geldi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Kırıkkale kamuoyu 2014 Yerel Seçimleri’nin ardından gözünü İl Genel Meclisi başkanlık seçimine çevirmişti. İl Genel Meclisi ilk toplantısında yapılan başkanlık seçiminde büyük heyecan yaşandı. Murat Çaykara ve Şerafettin Atalay’ın adaylığı ile yapılan seçimler öncesinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Daha sonra İl Genel Meclisi binasına geçildi.

AÇILIŞI AYDIN YAPTI

Toplantının açılış konuşmasını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın yaptı. Aydın, “Her biri ilimizin çeşitli ilçelerinden seçilen il genel meclisi üyelerimiz ile birlikte şehrimiz için çalışacağız. Halkımızın oy vererek seçtiği bu üyelerimizle birlikte şehrimizin sıkıntılarını ve sorunlarına çözüm üretecek ve kalkınmaya yönelik yatırım ve hizmetleri gerçekleştireceğiz. Seçimin Kırıkkale’mize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

2 OYLAMADA DA EŞİTLİK BOZULMADIŞehrül Emin istedi, Atalay geldi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

İl Genel Meclisi ilk toplantısına seçim öncesi geçici olarak başkanlığı MHP’den seçilen Ahmet Demirbilek yaptı. Toplantı yeter sayısının sağlanması nedeniyle seçimlere geçildi. Seçimde iki AK Partili meclis üyesi Murat Çaykara ile Şerafettin Atalay yarıştı. Seçim gizli oy usulü yapıldı. Meclis üyeleri sıralamaya göre hazırlanan platformda oy kullandı. 22 meclis üyesinin oy kullandığı seçim sonucunda iki adayda 11’er oy aldı. Bu nedenle oylama tekrar edildi. Ancak ikinci oylama sonucunda da eşitlik bozulmadı.

HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZŞehrül Emin istedi, Atalay geldi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın yeniden kürsüye çıkarak, seçim hakkındaki kanun ile ilgili bilgiler verdi. Aydın, “Eşitlik halinde ikinci kez oylama yapılır. Yine eşitlik bozulmazsa, başkanı kura belirler” dedi. Başkan seçimi de aynen Aydın’ın anlattığı şekilde gerçekleşti. İki kez eşitlik bozulmadı ve kura çekildi. Kuradan Şerafettin Atalay çıktı. Bu sırada salonda “Başkan Atalay” sloganları yükseldi. Atalay sloganları durdurarak, “Her ikimizde aynı partinin üyesiyiz. Daha önemlisi artık birlikte çalışacağız” dedi.

AYRILIKLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Seçim sonrasında başkanlık makamına oturan Atalay, “Güzel ve çekişmeli bir seçim oldu. Seçime son noktayı kura koydu. Bizlere verilen bu sorumluluğa ve gösterilen ilgiye layık olmaya çalışacağız. 2 yıl boyunca bu görevi en iyi şekilde sürdürmek için gayret göstereceğiz. Şehrimizin çeşitli bölgelerinden seçilen üyelerimizle birlikte Kırıkkale’miz için mücadele edeceğiz. Burada güzel bir seçim ortamı vardı. Aramızda ayrılıklara ve fitneye meydan vermeden hep birlikte çalışacağız” dedi.

Şehrül Emin istedi, Atalay geldi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yeni İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay

TEK ADAY BEKLENİRKEN

2014 Yerel Seçimleri’nin akabinde Kırıkkale kamuoyu gözünü İl Genel Meclisi başkanlık seçimine çevirmişti. AK Parti’den tek aday çıkması beklenirken, 2 adayla seçime gidildi. Şerafettin Atalay’ı  Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın desteklediği söylemleri ön plana çıkmıştı. Murat Çaykara merkezden, Şerafettin Atalay ise bu seçimde zor bir bölge olan Keskin’den seçilerek meclise gelmişti.

Başa dön tuşu