Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıTarım

Seralarda ilk hasat gerçekleşti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesinde ‘’KOP Bölgesinde Örtü Altı Tarımının Geliştirilmesi Projesi’’ kapsamında kurulan ve teslim edilen seralarda ilk hasat gerçekleşti.

HABER: YELİZ ERDEM

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu proje, tarımın gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Toplam proje bedeli 3 milyon lira, yüzde 70’i Bakanlık, yüzde 30’u ise üretici katkılı kurulan seraların her biri 520 m2, damla sulama sistemleri ve gübre tankları da sera ile birlikte kurularak teslim edildi. ‘KOP Bölgesinde Örtü Altı Tarımının Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde kurulan seralarda üretime başlandı.  Örtü Altı Tarımının Geliştirilmesi Projesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş ve KOP (Konya Ovası Projesi) tarafından %70 oranında hibe ile desteklenmektedir. Projedeki seraların üretime başlaması ile birlikte tarımsal üretimde ciddi bir artış gözlemleneceği öngörülmektedir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu