Bahşılı

Bahşılı’da süne mücadelesi devam ediyor

Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, süne mücadelesi kapsamında Merkez ve köylerde süne ve kımıl zararlısı sörvey çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, süne mücadelesi kapsamında Merkez ve köylerde süne ve kımıl zararlısı sörvey çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Hububat ekili arazilerde süne zararlısının görüldüğü yerlerde üreticilere gerekli bilgilendirmeler yapılmakta ve mücadele reçeteleri veriliyor. Teknik personeller, Merkez ve köylerde hububat ekili arazileri gezerek süne ve kımıl zararlılarının yaygınlık ve yoğunluk durumunu belirlemek için saha çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında, arazilerde ölçüm ve gözlemler yapılmakta ve zararlı popülasyonu hakkında detaylı bilgiler toplanıyor.

MÜCADELE YÖNTEMLERİ ANLATILIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, “Sörvey çalışmaları sonucunda süne zararlısının görüldüğü yerlerde, üreticilere bu konuda bilgilendirmeler yapılmaktadır. Zararlı ile mücadele için hangi ilaçların kullanılacağı ve hangi dozlarda uygulanması gerektiği konusunda üreticilere reçeteler verilmektedir. Ayrıca, mücadele yöntemleri ve zararlının kontrol altına alınması için alınması gereken önlemler hakkında da üreticilere tavsiyelerde bulunulmaktadır” dedi.
bahsilida-sune-mucadelesi-devam-ediyor2.jpg

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x