Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkale

Seyyar sandık engelleri kaldıracak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE 198 BİN 296 SEÇMEN 10’U SEYYAR 7’Sİ CEZAEVLERİ OLMAK ÜZERE 718 SANDIKTA OY KULLANACAK

 

Hafta sonu yapılacak olan seçimler öncesinde İl Seçim Güvenliği Toplantısı Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz başkanlığında yapıldı. Bir taraftan seçim güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerden bahseden Vali Haktankaçmaz diğer taraftan kurulacak sandık sayıları ve seçmen sayısı hakkında bilgiler verdi. İl Genelinde seçim güvenliği için 1345 personelin görevlendirildiğini söyleyen Vali Haktankaçmaz, 198 bin 396 seçmenin 10’u seyyar, 7’sinin de cezaevlerinde olmak üzere 718 sandığın kurulacağını vurguladı.

 

1345 GÜVENLİK PERSONELİ GÖREVLENDİRİLDİ

İl Seçim Güvenliği Toplantısı Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda Vali Yardımcısı Osman Akbaş, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, ilçe jandarma komutanları ve ilçe emniyet müdürleri ile diğer yetkililer hazır bulundu. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinin hazırlıklarının yapıldığını söyleyen Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Seçimin güvenli ve huzurlu bir şekilde tamamlanması için gerekli tedbirleri önceden aldık. Bu toplantımızda da son olarak bir kez daha gözden geçireceğiz. Bu toplantımızda seçimlere yönelik olası ihtimalleri gözden geçirdik. Kurumlarımız, seçim kurulu başkanlığı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarıyla işbirliği içerisinde çalışıyor. Seçimlerde her hangi bir aksaklık yaşanmaması için bazı makine ve ekipman anlamında talepler oldu. Bu talepler hızlı bir şekilde temin edildi. İlimiz genelinde bundan önce yapılan referandum seçimi de göz önünde bulundurulduğunda çok ciddi bir risk öngörmüyoruz. 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin olarak seçim güvenliğinin bütün planlamaları yapıldı. Harekat merkezine görevlendirmeler yapıldı, bu çerçevede güvenlik personeli bakımından polis bölgesinde 820, jandarma bölgesinde 525 personel görevlendirildi. Bu çerçevede 1345 il genelinde güvenlik personelimiz görevlendirilmiş durumda” diye konuştu.

 

İLK KEZ SANDIK ENGELLİNİN AYAĞINA GİDECEK

Sandık sayıları hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz, ceza evleri ve seyyar sandıklar dahil edildiğinde 718 sandığın kurulacağını söyledi. Bu yıl ilk kez uygulanacak seyyar sandık sayıları hakkında da bilgiler veren Vali Haktankaçmaz, “Özellikle sandığa gidemeyecek olan, belli kriterleri taşıyan vatandaşlarımız için sandıklar o vatandaşımızın ayağına gidecek. Bu çerçevede 5’i il merkezinde, 5 tanesi de nüfusun yoğun olduğu farklı ilçelerimizde engelli vatandaşımızın ayağına gidecek. Hastane veya hastalık gibi çeşitli vesilelerle sandığa gidemeyen vatandaşlarımız için de ambulanslarla sağlık personellerimiz taşıma faaliyeti de yapacak. Bu konuda seyyar sandıkla birlikte yükümüz biraz daha hafifledi. Örneğin bir önceki seçinde sağlık personelimiz 200’e yakın engelliyi taşımıştı bu seçimde bu rakam aşağı düşecek” ifadesini kullandı.

 

GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINDI

Kırsal alanda oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilçe seçim kurullarına getirilmesinde de her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbirlerin alındığını söyleyen Vali Haktankaçmaz, “Bu anlamda da gerekli planlamalar yapıldı. Zaten yakın zamanda bir seçim atlatıldığı için arkadaşlarımız bu konuda tecrübe kazandılar. İnşallah Pazar günü yapılacak seçimlerde de bizim görevimiz halkımızın iradesini sandığa yansıtması, güvenli bir şekilde oyunu kullanması. Seçimlerin yürütülmesi tamamen il ve ilçe seçim kurullarında. Bizlerde o anlamda onlara destek olacağız. İnşallah bu seçimi de hep birlikte sıkıntısız kazasız belasız atlatacağız. Şimdiden seçim sonucunun ülkemiz geleceği açısından, milletimiz için, çocuklarımızın geleceği açısından, en güzel sonuç, en iyi sonuç neyse inşallah o olur” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x