Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sezonluk işçilerin sözleşmesi bu ay bitiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye İş Kurumu ile yaptıkları protokolle Toplum Yararına Projesi kapsamında sekiz aylık süre ile işe alınan sezonluk işçilerin sözleşmesi bu ay bitiyor. Park ve bahçeler ile Fen işlerinde çalışan işçilerin sözleşmesi sona ermesi Belediyelerin hizmetlerinde aksaklıkla neden olacak. Bu yüzden belediyeler yeni sözleşme için beklemede.
 
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALMIŞLARDI
Geçtiğimiz yıllarda hükümetin işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlara yeni meslekler öğreterek meslek edinmeleri için yaptığı Toplum Yararına Proje büyük ilgi görmüştü. Türkiye İş kurumu vasıtasıyla işsiz vatandaşlar iş konusunda müracaatlarda bulunmuş bu vatandaşların büyük bir kısmı belediyelerde geçici olarak istihdamı yapılmıştı. İş kur ile yapılan sözleşme gereği proje kapsamında sekiz ay kadar çalışabilen sezonluk işçiler belediyeler tarafından genellikle mezarlık, park-bahçeler ve fen işleri bünyesinde çalışmaya başlamışlardı. Belediyeler kadarda bazı kamu kurumları bu projeden yararlanarak çevre temizliği ve bakımı ile diğer iş kollarında sözleşmeli personel almışlardı.
 
İŞLER YARIM KALDI
Sezonluk işçi temin eden belediyeler, bu işçilerin sözleşmesini bu ay sonunda sona ermesi ile büyük bir sıkıntıya girmesi bekleniyor. Hatta bazı belediyelerde sözleşmesi biten sezonluk işçilerinde olduğu belirtiliyor. Özellikle çevre düzenlemesi çalışmalarında kullanılan işçilerin sözleşmesi bitince işler de durma noktasına geldi. Bir çok belediyenin yeni sözleşme bekledikleri öğrenildi. İlçe belediyelerinin personel bulamadıkları için çalışmaları yürütemedikleri belirtiliyor. Yeni bir sözleşme imzalanması isteyen belediyeler, kendi imkanları ile personel çalıştıramadıkları için bir çok işin yarım kaldığını noktasında dert yandığı belirtiliyor.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu