Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Siyasette özlenen manzara

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Siyaseti, yıllardır aradığı hoşgörü ve nezaket ortamına, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Erken Genel Seçimler vesilesiyle kavuştu. Geçen hafta, AK Parti’nin Aday Adaylarını tek tek arayarak başarı dileğinde bulunan MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, son günlerde Kırıkkale Kamuoyunun en çok konuşulan ismi haline gelirken, Baloğlu’na nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Engin Pehlivanlı da böyle nazik bir davranışı karşılıksız bırakmasının mümkün olmadığını, o yüzden de ilk fırsatta bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti.

AK PARTİ ADAYLARINA BAŞARI DİLEMİŞTİ

Geçen hafta AK Parti’nin Kırıkkale Aday Adaylarını tek tek arayarak başarı dileğinde bulunan MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, son günlerde Kırıkkale’nin adından en çok bahsettiren ismi haline geldi. Yaptığı bu nazik davranışla tüm siyasetçilerin dikkatini MHP’ye çeken İl Başkanı Erdal Baloğlu’na ilk cevap, aradığı AK Parti Aday Adaylarından Engin Pehlivanlı’dan geldi. “Erdal Bey, Kırıkkale’de yeni nesil, hoşgörülü ve nezaket dolu bir siyaset anlayışının en önemli temsilcilerindendir” diyen Pehlivanlı, “Şahsi olarak da sevdiğim, saygı duyduğum bir arkadaşımız olan Sayın Baloğlu’nun geçen hafta göstermiş olduğu nezaket, zaten ‘Cumhur İttifakı” vesilesiyle birçok açıdan bir arada hareket eden iki partinin, aslında böyle bir ittifakı gerçekleştirmekle ne denli isabetli bir davranış gösterdiklerinin ispatı olmuştur” şeklinde konuştu.

BUGÜNKÜ ENGİN PEHLİVANLI ASLA DEĞİŞMEYECEK

Cumhur İttifakının, ‘vatanın bekası ve gelişmesi için kendi ikballerinden vazgeçenlerin, vatan için bir araya gelmeleri’ olduğunu kaydeden AK Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Engin Pehlivanlı, “Dileğimiz odur ki, Cumhur İttifakı içerisinde gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak seçmemiz, gerekse el ele meclis çoğunluğunu elde etmemiz vatanın bekası için çok önemlidir.  Derdimiz, tasamız bir: Vatan… Bu vatana en iyi hizmet edecek, en hayırlı kişilerin milletvekili seçilerek vatanımıza göz diken şer odaklarının oyunlarını bozmaları başta gelen temennimizdir. Ben de böylesine hassas bir dönemde, bu kutsal göreve talip olarak vatanıma hizmet etme aşkıyla yola çıktım. Öncelikli olarak parti yetkililerimin uygun görmeleri halinde üç kişilik aday listesinde yer alarak Kırıkkale’min bir milletvekili olarak seçilmek ve tüm Kırıkkalelileri TBMM’de temsil etmek istiyorum. Bu konuda biz elimizden geleni yaparız, takdir Allah’ındır. Eğer milletvekili seçilme şansını elde edersem, Kırıkkale halkının ve Türk milletinin hizmetinde olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün tanıdığınız Engin Pehlivanlı nasıl bir insansa, yarın da o olacaktır” ifadelerine yer verdi.

HOŞGÖRÜ VE SAYGI ÇERÇEVESİNDE SİYASET ANLAYIŞI

Pehlivanlı’ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu da, “Göreve geldiğim günden beri alışılmışın dışında, Türk siyasetine renk katacak, partimizin sosyal yönünü ortaya çıkaracak hamleler yapmayı kendime bir görev olarak bildim. Geldiğimiz günden beri toplumsal konularla ilgili olarak gerçekleştirdiğimiz programlar tüm halkımızın takdirini kazandı. Geçen hafta AK Parti Kırıkkale Aday Adaylarıyla yaptığımız telefon görüşmelerinin bu denli olumlu ses getirmesi de bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Türk Siyasetinin her daim hoşgörülü ve uzlaşmacı bir çerçevede, mücadelenin de saygı çerçevesi içerisinde yürümesi gerektiğine inanan partimizin bir neferi olarak bu görevi layıkıyla yerine getirebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

YENİKAPI KONUŞMASI ‘TÜRK MİLLETİNİN BEKA FELSEFESİDİR’

Konuşmasında Cumhur İttifakının önemine özel bir yer ayıran Baloğlu, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Gecesinde ülkemizin geleceğinin ve vatanın bölünmez bütünlüğünün tehlikeye girdiğini görerek tam bir ‘Devlet Aklıyla’ hareket etmiştir. O geceden itibaren ülkemizin dipsiz bir kuyuya sürüklendiğini gören Sayın Bahçeli, Yenikapı Mitinginde yaptığı konuşmada her zaman olduğu gibi ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ anlayışını ortaya koymuş, bu anlayışın ‘Türk Milletinin Beka Felsefesi’ haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak ilk adımı da yine kendisi atmış, “Cumhur İttifakı” fikrini ortaya koymuştur. Cumhur İttifakı, ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ mantığının ürünüdür. Gerek bizler teşkilat olarak, gerekse sahaya çıkan aday adaylarımız Cumhur İttifakının başarısı için çalışmaktayız. Nitekim ülkemizin geleceği bu ittifakın başarısından geçmektedir. Ülkemizin huzurunda gözü olanların ve yerli işbirlikçilerinin ülkemiz üzerinde bir daha haince planlar kuramamaları için tek bir yol var, o da Cumhur İttifakının bu seçimi ezici bir üstünlükle almasıdır. Bu yüzden de ittifakın partileri olarak kendi ittifakın başarısı için çalışmalıyız” diye konuştu. Kahve eşliğinde yaklaşık 1 saat süren görüşme, başladığı şekilde iyi dileklerle sona erdi.

HABER MERKEZİ

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x