Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘Sizin başarınız, cumhuriyetin başarısı olacaktır’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer öğretmenler gününü yazılı mesajla kutladı. Göçer, “Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyetin güçlenmesinde, milli kültürümüzün gelişmesinde  öğretmenlerimiz  en fedakar ve saygıya değer unsurlardır” dedi.

‘AYDINLIK GELECEĞİN MİMARI’

Göçer yazılı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimiz; “24 Kasım Öğretmenler Günü”nüz kutlu olsun. Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyetin güçlenmesinde, milli kültürümüzün gelişmesinde  öğretmenlerimiz  en fedakar ve saygıya değer unsurlardır. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir.

‘ÖNCELİĞİ EĞİTİME VERDİ’

Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, sömürgeci ve işgalcilere karşı verilen Kurtuluş Savaşımızın tek başına yeterli olmayacağı bilinci ile, Cumhuriyet kurulmadan, hatta Sakarya Savaşı’nın başlamasından bir ay önce, Kurtuluş Savaşımızın en sıcak günlerinde, Maarif Kongresini toplamış, öğretmenlere “Gelecekteki kurtuluşumuzun saygıdeğer öncüleri” olarak hitap etmiştir, savaş sonrası eğitimde benimsenecek felsefenin yol haritasını açıklamıştır. Savaş sonrası yaşanan yığınlarca sorunda önceliği hep eğitime vermiştir.

‘YENİ NESİL SİZLERLE ŞEKİLLENECEK’

24 Kasım Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinde Başöğretmenliği kabul ettiği gündür. Atatürk yazı tahtası başında ulusuna çağdaş uygarlığın yolunu göstermektedir. Mustafa Kemal’ in 25 Ağustos 1924’ te, Muallimler Birliği Kongresinde söylediği “Öğretmenler hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” Diyerek, Cumhuriyetin öğretmenlere verdiği değeri göstermiştir.

‘ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM’

Değerli öğretmenlerimiz! Çocuklarımız için yapacağınız en önemli görev, onları geleceğe her bakımdan hazırlamanızdır. Sizler yeni neslin yetiştiricisi ve geleceğimizin mimarısınız. Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve üstün başarılar diliyorum”

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu