Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

SMS’le ihbar dönemi başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

SMS’le ihbar dönemi başladı, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara SMS’le nasıl ihbar gönderileceğini açıkladı.1 ŞUBAT’TA FAALİYETE GEÇTİ

Konu hakkında Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nden şu açıklama yapıldı; “155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezleri, teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerle güvenlik hizmetlerinin daha etkili ve hızlı kullanılmasını sağlayarak, her konumda bulunan vatandaşlarımıza eşit imkânlar sunmaya çalışmaktadır. Bu çalışmalarla, engelli (Duyu kaybı, dil ve konuşamama engeli olan) ve bulunduğu ortamda konuşamayacak olan vatandaşlarımızın polise en kısa sürede ulaşmasını sağlamak amacıyla 01.02.2014 tarihinden itibaren ülke genelinde 155 SMS Servisi faaliyete geçirilmiştir.

SMS GÖNDERECEKLER DİKKAT

Bu bağlamda vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat Acil çağrı kısa numarasını kullanımlarında dikkat edecekleri hususlar şu şekildedir; Cep telefonlarının SMS kısmına ihbar ve şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155’e göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesaj iletebilecektir. (Örnek: Cep Telefonunun mesajlar kısmından yeni SMS bölümüne girilerek ihbar konusu olay ve açık adres bilgileri yazılarak kime kısmına 155 yazılarak gönderilecektir.)

BİLGİLERİ EKSİKSİZ DOLDURUN

İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. İlimizin coğrafi sınırları içerisindeki her bölgesinden(Jandarma – Polis) 155 Polis İmdat Acil hattına SMS gönderebilecektir. Gereksiz ve boş SMS’ler gönderilmemelidir. Kullanmış olduğunuz bazı akıllı telefonlarda acil çağrı bildirim özelliği var ise (çalınmaya karşı veya acil durumlar için), telefon menüsünden gerekli ayarlar yapılmak suretiyle, kullanıcının haberi olmadan gereksiz acil çağrı SMS gönderimi yapması engellenmelidir”

Başa dön tuşu