GündemKırıkkaleManşet

Stajyer öğrencilere tanıtım toplantısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde staja başlayan öğrenciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Müdürü Kırbaş 20 stajyer öğrencinin 240-360 saat uygulamalı eğitim alacağını söyledi.
 
Tanıtım toplantısı düzenlendi
Değişik üniversite, yüksekokul ve Kırıkkale Merkez ve Gazi Endüstri Meslek Lisesinde halen eğitimini devam ettiren toplam 20 öğrencinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde stajı başladı.  Stajın başlangıcında İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener ve Staj sorumlusu Menekşe Kılıç ve stajyer öğrencilerin katılımıyla il müdürlüğü toplantı salonunda bir toplantı yapılarak stajyer öğrencilere il müdürlüğü çalışmaları tanıtıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; İl Müdürlüğü olarak tarımsal, hayvansal ve su ürünleri konularında hizmet veren bir kurum olduklarını söyledi. Bu işleri 7 şube ve 8 ilçe müdürlüğü vasıtasıyla yürüttüklerini ifade eden Kırbaş, gıda denetimleri, tarımsal desteklemeler, demonstrasyonlar, çiftçi eğitim çalışmaları gibi konularda hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.
 
Uygulamalı eğitim verilecek
Kırbaş, bu işleri ağırlıklı olarak ziraat mühendisi, ziraat teknikeri ve teknisyeni ile veteriner hekim, veteriner tekniker ve teknisyen, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisleri ve diğer teknik ve idari personelle yürüttüklerini söyledi. Toplantıda daha sonra stajyer öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Toplantıdan sonra stajyerlerle araziye çıkıldı. İlk olarak Orman Su İşleri Müdürlüğüne bağlı fidanlık üretme istasyonuna gidilerek orada fidan üretimi, fidanların tanıtımı gibi konular stajyerlere gösterilerek tanıtıldı. Stajın diğer günlerinde il müdürlüğünün çalışma sahasına giren konularda stajyer öğrencilere uygulamalı eğitimlere devam edilecek.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu