Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

‘Su kesintisi bir daha yaşanmayacak’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin’de incelemelerde bulunan Vali Kolat, halkla yaptığı görüşmede su kesintilerine değindi. Kolat, “Bundan sonra bu kesinti bir daha yaşanmayacak. İlgililerle görüşüldü ve gerekli tedbirler alındı” dedi.
‘MEYDANLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’
Ziyarette İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da bulundu.  İlçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan’ı makamında ziyaret eden Vali Kolat çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek Ziraat Bankası ile İş Bankası Şubelerine ziyarette bulundu. Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla sohbet eden Vali Kolat: “Keskin tarihi bir İlçemiz. Oluşturulan Keskin Platformu ile buraya neler yapılabilir onu değerlendiriyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Keskin, sadece Kırıkkale’nin değil Ankara’nın da dikkatini çeken bir yerleşim yeri. Kaymakamlığımızın meydanla ilgili çalışmaları sürüyor. İnşallah tamamlandığında Keskin güzel bir meydana kavuşmuş olacaktır” dedi.
‘Su kesintisi bir daha yaşanmayacak’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘SU TAHSİLATINDA SORUNLAR YAŞANIYOR’
Vali Kolat, daha sonra restorasyon çalışmalarının yapıldığı Ressam Rahmi Pehlivanlı evinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Kolat burada yaptığı açıklamada: “Biliyorsunuz Keskin’in suyu Kapulukaya Barajı’ndan geliyor. Aylık yaklaşık 100.000 TL civarında elektrik maliyeti var. Biliyorsunuz ki Keskin’in nüfusu diğer ilçelerimizde olduğu gibi azaldı. O yüzden gelen para da azaldı. Zaman zaman da su tahsilatında da sorunlar yaşanıyor. Ama bir kesinti oldu. Bundan sonra bu kesinti bir daha yaşanmayacak. İlgililerle görüşüldü ve gerekli tedbirler alındı. Bu bir kamu alacağıdır. Alınması da her zaman mümkündür. Kaldı ki barajdan gelen su için İller Bankasının güneş enerjisine dayalı çalışması devam ediyor. Onlar da devreye girdiği zaman daha da bir rahatlama olacaktır. Öğrenci yurdumuzu da Kredi Yurtlar Kurumu teslim aldı. Yakında yurdumuz da açılacaktır. Ayrıca Rahmi Pehlivanlı Konağının da restorasyonu büyük oranda bitti. Burada güzel bir çalışma oldu. Biz Valilik olarak hem istimlak aşamasına hem de restorasyon aşamasına destek verdik.
‘ESKİ CANLILIĞA KAVUŞTURMAK İÇİN ÇABALIYORUZ’
Bu arada bu gördüğünüz tarihi dokuyu korumak anlamında bu restorasyon çalışmaları devam edecektir. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle hem de Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle hem de İl Özel İdaremizin Emlak gelirleriyle Keskin’deki bu tarihi dokuyu yenileyeceğiz. Bir de Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay’ın Başkanlığında Keskin Platformu oluşturuldu. Keskin’de neler yapılabilir. Keskin nasıl eski canlılığına nasıl kavuşur konusu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu sayede de olumlu sonuçlar alacağız. Bütün amacımız Keskin’i eski canlılığına kavuşturmaktır. Tabii ki bu sadece Devlet imkanlarıyla olacak bir şey değil. Vatandaşımızın burayı tercih etmesi lazım. Üretime yönelik çalışmalar yapılması lazım. Özel sektörle ilgili olarak Keskinlilerin buraya yatırım yapması lazım” dedi.
 
 

0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
71li genç
71li genç
14 Şubat 2014 10:35

KESKİNDE CHP KAZANAMAZ DİYENLER ELBETTE KAZANACAĞIZ ESRA HANIMLA AKP ADAYI OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL SONUÇTA GÖNLÜ CHP DEN YANA BU SADECE STRATEJİK BİR HAMLE KAZANDIKTAN SONRA GEREKENİ YAPACAKTIR. HAYDİ KESKİN ESRA BAŞKAN

keskinliii
keskinliii
13 Şubat 2014 11:07

inanmayın hep yalan bu zamana kadar nerdeydi bakanınız valiniz bu su sorunu yeni deyilki seçim geldi tabi akp oy alacak ödenir tabi borçlan inanma keskinli vatandaş bunlara ….

m.ali
m.ali
12 Şubat 2014 22:19

DAHA ÖNCE YETKİLİLER NEDEN GELMEDİ AKP ADAYINA DESTEK İÇİN SU DERDİNE DÜŞTÜLER KESKİN HALKI KAPAKLIDAN ÇALIŞIN YOLDAN VS YERLERDEN SU ALIN BUNLARA İNANMAYIN

Başa dön tuşu