Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Sübap’ın Görevi Nedir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Motorun en önemli parçalarından birisi olan sübap ne demek? Sübaplar motorun üst kısmında bulunmaktadır. Piston hareketlerine bağlı olarak çalışan motor sübabı yakıt ve hava karışımını yanma odasına alınmasını sağlayan parçalara verilen isimdir. Bu parçaları aynı zamanda yanma sonucu oluşan egzoz gazının yanma odasından uzaklaştırılmasını da sağlamaktadır.

Motor sübabı motorlarda ve boru sistemlerinde kullanılmaktadır. Boru sistemlerinde gaz veya sıvının geçişini kontrol ederken motorlarda gaz geçişini kontrol etmektedir. Bu parçalar araçların sağlıklı ve verimli bir şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan olmazsa olmaz ekipmanların başında yer almaktadır.

Sübap Ne İşe Yarar

Sübaplar kullanıldığı motor parçalarında akışkanların geçişini ayarlanmaktadır. Bu parçalar üretilirken mekanik ve ısıl açıdan yüksek bir dayanıklılıkta üretilmektedir. Aynı zamanda paslanmaya karşı parçalardır. Sübapların kullanıldığı ortamlarda yüksek sıcaklık oluşması nedeniyle boylarında uzamaları görülmektedir. Bunun önüne geçebilmek için her bir parça motoru yerleştirilirken belli bir ayarlama yapılmaktadır.

Ülkemizde subap üretimi denildiğinde ön plana çıkan firmaların başında Yenmak Motor Parçaları gelmektedir. Çok önemli yerler markalardan birisi olan Yenmak bünyesinde Üretilen subaplar ve kullanım alanları hakkında detaylı bilgi alabilmek için firmanın Resmi Web sayfasını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda burada yer alan iletişim bilgileri aracılığıyla kullanım alanları, genel özellikler ne fiyatlandırmaları hakkında en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Firma bünyesinde üretilen tüm motor parçaları detaylı anlatımlarla sitede yer almaktadır.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x