Yahşihan

Sungur’a yapılan ziyaret ortalığı karıştırdı!

Ziyaretten rahatsızlık duyan Osman Türkyılmaz Meclis üyesi Hüseyin Uluyüreği ve Sercan Sıtkıyı partiden ihraç istemiyle İl yönetim kuruluna bildirdiği belirtildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Sungur’a ziyaret de bulunan Milliyetçi Hareket Partili Yahşihan İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Uluyürek ve Sercan Sıtkı, Ak Parti Yahşihan Belediye Başkan adayı Ahmet Sungur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyaretten rahatsızlık duyan Osman Türkyılmaz Meclis üyesi Hüseyin Uluyüreği ve Sercan Sıtkıyı partiden ihraç istemiyle İl yönetim kuruluna bildirdiği belirtildi.

”PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI HAREKET EDEN OSMAN TÜRKYILMAZ’DIR”
Yaptığı kamuoyu açıklamasında, parti tüzüğüne aykırı hareket eden kişinin Osman Türkyılmaz olduğunu belirten MHP’li Meclis Üyesi Uluyürek;  15/02/2024 günü yayımlanan Kırıkkale İli Yahşihan İlçe İl Genel Meclis Üyeliğime ilişkin, 2024 yılı mahalli idareler seçimleri öncesinde, parti disiplini ve tüzüğüne aykırı hareket ettiğim iddiasıyla, Il Yönetim Kurulu kararı ile ihraç istemli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğimi, büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım.

Yıllarca her platforma savunmuş olduğum ülkücü hareketi küçük düşürücü en küçük bir eylemim olmamıştır, olamaz da. Söz konusu ihraç isteminde yer alan parti disiplini ve tüzüğüne aykırı hareket ettiğim iddia edilmiş, oysa ki, parti tüzüğüne ve disiplinine aykırı hareket etmiş olan birisi varsa oda mevcut Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’dır.
Bildiğim kadarıyla partiden ihraç isteminde mevcut başkan Osman Türkyılmaz’ın katkısının olduğunu düşünüyorum.Özetle, artık burada siyaset yapamayacağımı anladığım için mevcut başkanı desteklememe kararı aldım. Bunun yerine, Cumhur ittifakının adayanı destekleme kararı aldım” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretin ardından MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı yaptığı açıklamada; İl Genel Meclis Üyesi olan Hüseyin Uluyürek’in 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde parti disiplini ve tüzüğüne aykırı olarak hareket etmesi nedeniyle İl Yönetim Kurulu kararıyla ihraç istemli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini bildirdi. Sercan Sıtkı’nın ise parti ile ilişkinin kesildiğini kamuoyuna bildirdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x