Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

TANAP'dan dev yatırım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Tamamlanmasıyla birlikte ülke ekonomisine ve geçtiği yol güzergâhları üzerinde bulunduğu şehirlere katkı sağlayacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP)’ın projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. 10 milyar dolarlık maliyeti olan projenin boru hattı ilimiz başta olmak üzere; 20 ilden geçecek.
 
TÜRKGÖZÜ KÖYÜNDEN BAŞLAYACAK
Yaklaşık 10 milyar dolarlık Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP)’ın projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kırıkkale başta olmak üzere Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak.
 
İKİ ÇIKIŞ NOKTASI YER ALACAK
Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacak. TANAP’ın Dünya Projesi olduğuna dikkat çeken Coşkun Altun, “Tabi ülkemiz için çok önemli bir proje, hem ekonomik, hem de jeopolitik olarak gerçekten büyük bir proje. Şuanda gerçekten sağlıklı bir şekilde yürüyen bir proje var” dedi.
 
 
 
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu