Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Tarım ve Hayvancılık Teknolojiyle Buluştu

Kırıkkale Valiliği, Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen III. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, törenle açıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği, Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen III. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, törenle açıldı.

78 FİRMANIN KATILDIĞI BÜYÜK FUAR AÇILDI

Tarım ve hayvancılığı modern teknoloji ile buluşturan III. Kırıkkale Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı dün düzenlenen törenle açıldı. Son model traktör ve biçerdöverlerin göz kamaştırdığı fuar birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. 78 firmanın yer aldığı fuarda son model traktörler, yeni teknolojilerle donatılmış biçerdöverler ve sayısız ekipman görücüye çıktı. İlginin oldukça yoğun olduğu fuarda ayrıca birçok stantta arıcılık, bağcılık, elma ve ceviz yetiştiriciliği, süneyle mücadele, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, yumurta üreticiliği gibi konularda ziyaretçilere eğitici bilgiler veriliyor. Cumartesi Kapalı Semt Pazarı’nda açılan Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 3 gün boyunca açık kalacak.

25 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR

Fuarın hem Kırıkkale hem de ülke ekonomisine katkılar vereceğini ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı olarak 2100 üyesiyle beraber sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediğimiz fuarımızla gurur duyuyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz fuarımızı yaklaşık 18 bin ki ziyaret etti. Bu yıl 78 firmanın katıldığı fuarımızda 25 bin ziyaretçiyi hedefliyoruz. İnşallah bu hedefe ulaşacağız. Biz her ne kadar şehrimizin ticaretine, sanayisine ve üretimine yön veren bir sivil toplum kuruluşu olsak ta, aynı zamanda tarım ve hayvancılığın, ekonominin, istihdamın ayrılmaz bir parçasıyız. Modern ve teknolojik makina ve ekipmanları çiftçilerimizle buluşturmak için bu fuarları düzenliyoruz. Bu makinalar en az yakıtla en yüksek verimi sağlayan, dolayısıyla üretimin yükselmesini sağlayan makinalar. Biz de diyoruz ki çiftçilerimiz bu makinaları, bu yeni teknolojileri, bu ekipmanları burada tanısınlar.”dedi.

TÜRKİYE’Yİ KİMSE TUTAMAYACAK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Tarım fuarının 3’ncüsünü düzenliyoruz. İlk fikir doğduğunda acaba Kırıkkale’de olur mu ki diye tartışmıştık. Ama elhamdülillah ilk yıldan bu yana artan bir ilgiyle karşılaştık. Bugün eminim bu fuar cumartesi gününe kadar dolup taşacaktır. Kırıkkaleli hemşerilerimizin yanında çevre vilayetlerden de gelen pek çok sanayici ve çiftçi kardeşlerimiz bu fuarda bir araya gelecekler. Biraz önce mehter takımı ‘Türkler Geliyor’dedi. İnşallah bundan sonra tüm Türkiye’de Kırıkkaleliler geliyor, demek için bu tür fuarlarımızın artması gerekiyor. Kırıkkale tam bir tarım şehri olmasa da hemen hemen herkesin tarımla bir şekilde ilişkisi vardır. Köyünde arazisi olmayan hemen hemen yok gibidir. Her ne kadar sanayi şehri olsak ta tarım da bizim asıl geçim kaynaklarımızdan biri olmuştur. İnşallah son dönemlerde özellikle hayvancılık vurgusunu yapmak istiyorum. Kırıkkale’de çok hızlı bir şekilde artan bir ivmeyle yukarı doğru çıkıyor. Daha modern ve daha bilinçli yapılan bir tarımla buluşuyoruz. Bundan STK’larımızın çok ciddi katkıları var. Allah razı olsun. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece Türkiye’yi kimse tutamayacak. Tüm dünya Türkleri beklesin. Allah izin ne şekilde bizimle mücadele ederlerse etsinler, burada birlik ve beraberlik içinde üreterek tüm dünyada hak ettiğimiz yere geleceğiz.”ifadelerinde bulundu.

KÖYLERDE Kİ YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYORUZ

AK Parti Milletvekili Abdullah Öztürk, “Elhamdülillah fuarımızın 3’ncüsünü icara ediyoruz. Her ne kadar milletvekili olsam da bir tarımcıyım. Bugün Kırıkkale’de hakikaten olmazsa olmazlarında başında gelen tarım fuarımızın 3’ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Biz valilimiz ve tarım il müdürlüğümüz ile 2 yıl evvel Kırıkkale’yi masaya yatırdık. Bir sempozyum gerçekleştirdik. Şimdi bu sempozyumda Kırıkkale’deki hayvancılık, tarım ve bitkisel üretimi masaya yatırdık ve maalesef Orta Anadolu’da iller içinde en sonuncu çıktık. Demek ki bir yerde yanlışımız vardı. O günden itibaren Sayın Valimizin önderliğinde İl Müdürlüğümüzle beraber biz Kırıkkalemize ne kazandırabiliriz diye gayret gösterdik. Son 2 yıllık periyotta 68,5 milyon lirayı bitkisel üretimde kullanmak için çiftçimizin imkanına sunduk. Bunun yanında son 2 yıl içinde hayvancılığa 9 milyon liralık karşılıksız katkı sağladık. Genç nesil, şehre gelip geçimini asgari ücretle idame ettirmek gibi bir çıkmasın içinde. Şimdi bizim bu çiftçilerimizin yaş sınırını alta çekmek için bir adet göstermemiz lazım. Yine son 2 yıl içinde 262 genç çiftçimize 30 bin lira hibe, 50 bin lira da faizsiz kredi olmak üzere 80 bin lirayı imkanlarına sunduk. Maalesef köy yerleşim yerlerinde çiftçilerimizin ev, ağıl ve tandır yapabilecekleri alanlar yok. İnşallah biz yeni dönemde bu sorunu da çözerek köylerimizde ki yaşam kalitesini yükselttiğimiz gibi gençlerimizi köylerimizde istihdam edeceğiz.”dedi.

TARIM SEKTÖRÜ DAHA İLERİYE GİDECEK

Kırıkkale’nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir merkez olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Ülke olarak çok büyük bir potansiyele sahibiz. Geniş ve verimli topraklarımızın yanında genç nüfusumuz var. Birde fuarlarda sergilenen yeni teknolojileri üreten bir beyne sahibiz. Bu üçünü bir araya getirdiğimiz de inşallah hem Kırıkkalemiz de hem de Türkiyemiz de güzel şeyler olacaktır. Tarımla uğraşan vatandaşlarımız son teknoloji ekipmanları görecekler, tanıyacaklar ve deneyecekler. Burada kendi üretim alanlarında çok fayda temin edeceklerdir. Çiftçileriz üretimin omurgası olup inşallah bu fuarlar sayesinde tarım sektörü daha ileriye gidecektir.”dedi.

3 GÜN BOYUNCA AÇIK KALACAK

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve katılımcılar hep birlikte fuar alanını gezdiler. 78 firmanın katıldığı ve 3 gün vatandaşlara açık olacak fuarda tarım makineleri, tarımsal ürünler, otomobiller ve yem çeşitleri ile yöresel gıda ürünleri sergileniyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x