Ekonomi

TAŞKIN “TÜİK, BİZİ ŞAŞIRTMADI”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TÜİK’in ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirerek, “TÜİK, bizi şaşırtmadı!” ifadesini kullandı.

HABER: TAHİR ERDEM

TÜİK EKİM AYI ENFLASYONU

Ekim ayı açlık sınırının 13.684, yoksulluk sınırının ise 44.573 TL olduğuna dikkat çeken Taşkın, “TÜİK, ekim ayı enflasyonunu %3.43 olarak açıklarken, yıllık bazda enflasyonu %61,36 olarak gösteriyor! Dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklileri pazara gidemezken, markete girip alışveriş yapamazken enflasyonun düşük gösterilme çabaları düşündürücüdür! Merkez Bankası, yılın son enflasyon raporunda 2023 yılı enflasyonunu revize ederek %65’e çıkardı. Bu bile TÜİK’in açıkladığı enflasyonu doğrulamıyor” dedi.

 

ADALETİN SAĞLANMASI ŞART

Maaş artışlarının enflasyonun gerisinde kaldığını, reel olarak bir artış yaşanmadığını belirten Taşkın, enflasyon farklarının maaş zammı gibi kamuoyuna sunularak maaşlarda ciddi bir artış yapılıyor gibi gösterilmeye çalışıldığının altını çizerek “Memur ve memur emeklileri yoksullaşırken, bunların hakkını araması gereken yetkili sendika siyasetin gölgesinde hormonlu büyümeye devam ediyor! Memur ve memur emeklilerinin maaşları eridi ve ne yazık ki reel kayıplarını kimse görmek ve anlamak istemiyor!Yüksek enflasyon karşısında açlık ve yoksulluk sınırı artarken, yaşam mücadelesinden yorulmuş, tükenmiş ve yoksullaşmış olan dar ve sabit gelirli memurun halinden anlayacak, sorunlarına çözüm üretecek, elinden tutacak kimse kalmadı! Memurun ekonomik olarak güçlendirilmesi ve içinde bulunduğu ekonomik çöküntüden kurtarılması gerekiyor. Bunun için eşel mobil sistemine geçilmesini istiyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi vergide adaletin sağlanması şart. Vergi diliminin yükseltilmesi ve vergi oranının %15’te sabitlenmesi gereklidir. Enflasyon nedeniyle reel kayıplarını telafi edecek bir maaş zammı verilmelidir” ifade etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu