Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Tıp Fakültesi 36 Hastayı Kör Mü Etti ?

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uygulanan yanlış ilaç tedavisi nedeniyle göz tedavisi gören 36 kişi görme yeteneğini kaybetti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

    Tıp Fakültesi 36 Hastayı Kör Mü Etti ? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHayati Çimen (Hasta)

GÖRME DUYULARINI KAYBETTİLER
Gözlerinde yaşadıkları problemden dolayı Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuru yapan 36 kişi, iddialara göre iltihap ve sorunun giderilmesi amacıyla gözlerine yapılan iğneden dolayı görme duyularını kaybetti. Gözlerinde çeşitli sorunlar yaşayan ve uzun süredir tedavi amaçlı hastaneye giden 36 kişi, iddialara göre “Altuzan” ismi verilen iğnenin gözlerine enjekte edilmesi sonucu oluşan enfeksiyon nedeniyle görme duyularını kaybetti.

“BU DURUM NORMAL” DİYEREK EVE GÖNDERDİLER
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Polikliniğinde bir süredir tedavi gören 36 kişi, 17 Ocak Cuma günü göz iğnesi vuruldu. Vurulan göz iğnesi sonucu hastalar görme yetisini kaybetti. Yaşanan olay üzerine hastaneye başvuran hastaların bir kısmı Ankara’ya sevk edildi. Mağdur olan hasta yakınları durma tepki göstererek, şunları söyledi; “17 Ocak Cuma günü, saat 9.30’da hastalarımıza göz iğnesi vuruldu. Hastalar aynı gün görme kaybı yaşadı ve tekrar hastaneye geldik. Bize bu durumun normal olduğunu söyleyerek evlerimize gönderdiler. Ancak 2 gün sonra, 19 Ocak Pazar günü hastane tarafından aranarak hastaneye çağırıldık. 20 kadar hasta Ankara’ya sevk edildi. Hastalara tekrar iğne yapıldı ancak kesin görebilirsiniz diyemeyiz dediler.”

“GÖZÜMÜZÜ KÖR ETTİNİZ, MAHVOLDUK, BİTTİK!”
100 hastadan birinde bu iltihabın görünme olasılığı olduğunu söyleyen hastane yetkilileri yaptığı açıklamada, “Bu iğne tüm hastalara uygulandı. Bu ilacın gözde kızarıklık, ağrı ve görme kaybı yapma riski diğer ilaçlara göre daha yüksektir. Bazen bu iğnelerden sonra bu tarz sorunlar görülebiliyor. Geçmişte de birçok hastada görülmüş olan bir durum. Bu durumun görülme oranı çok düşük ama bu şekilde 100 hastadan birinde bu iltihap görülüyor. Bununla ilgili şuan ne yapmalıyız ona odaklanmamız lazım. Oldu çünkü bu olay, devleti suçlayamazsınız. Böyle bir uygulama yapıldı bundan sonrasına bakacağız. Bununla ilgili ne gibi bir tedavi uygulayabiliriz, bu durumu ne kadar erken geri döndürebiliriz bunlara bakacağız. Durumla ilgili çok yoğun tedaviler uygulanacak. Enfeksiyonla ilgili antibiyotik damlaları hazırlayacağız ve hastalarımıza tekrar iğne yapacağız. Hastalarımızı yatırarak hastanede takip edeceğiz, şu anda yer ayarlamaya çalışıyoruz. Hastalara tüm tedaviler uygulanacak ve bu durum yakından takip edilecek bundan hiç şüpheniz olmasın. Hastaların gözünde gelişen durum basit bir durum değil. İğne göz içine yapıldığı için bunun tedavisi zor. Hastalığın etkilerinin en aza inmesi için gayret edeceğiz. Gözü kurtarmak amaçlı erken müdahale uygulayacağız ve hastaları yakından takip edeceğiz. Tüm tedaviyi en üst seviyeden uygulayacağız. Hastalar eskisi gibi görecek diye bir iddiamız yok çünkü ciddi bir enfeksiyon ve tedavisi gerçekten zor. Sizlerin de bize karşı uyumu çok önemli, hocam gözümüzü kör ettiniz, mahvolduk, bittik şeklindeki konuşmalar ne size nede bize bir yarar sağlar.” İfadelerini kullandı.

HASTALAR OLAYI BÖYLE ANLATTI
Gözünde ödem oluşması nedeniyle çeşitli tedaviler uygulayan ve son olarak Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Bölümü’nde tedavisini sürdüren Hayati Çimen isimli vatandaş, görme duyusunu kaybeden 36 hastadan sadece birisi. Çimen, “Altuzan” ismi verilen iğnenin vurulması sonucu başına gelen olayı şöyle anlattı; “Bunun sorumlusu kimdir, benim görmemi eskisi gibi sağlayabilecekler mi?” şeklinde yetkililere seslendi. Çimen, “Gözümde ödem oluşuyordu. Ödemin dağıtımı için iğne vuruldum. Ben daha öncesinden 15 adede yakın gözüme iğne yaptırdım. Başka hastanelerde de yaptırmıştım. Burası daha düzgün yapıyor diye Ankara’dan Kırıkkale’ye dönmüştüm. Cuma gününe kadar herhangi bir şeyim yoktu. Randevuyu aldım, Cuma günü saat 09.00’da iğne yapılmak üzere sol gözümden ameliyata girdik. Ameliyathanede gözüme iğneyi yaptılar ve evime gittim. Evimde tedavimi gördüm Cumartesi günü de saat 10.00’da kontrol için randevu verdiler.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x