Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Uyuşturucuya karşı Huzur Köyle savaş

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Uyuşturucu madde kullanan 19 yaş ve üzeri bağımlı bireylerin tedavi edilerek sosyo-ekonomik hayata entegrasyonlarını sağlamak amacıyla Kırıkkale’de hazırlanan Huzur Köy Projesi kapsamında rehabilitasyon merkezi kurulacak. AHİKA’nın SOGEP kapsamında finansal olarak destekleyeceği projenin anlaşması Kırıkkale’de imzalandı.

SOSYAL HAYATA KAZANDIRILACAKLAR

Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kırıkkale’den sunulan Huzur Köy projesi desteklenmeye hak kazandı. Uyuşturucu madde kullanan 19 yaş ve üzeri bağımlı bireylerin tedavi edilerek sosyo-ekonomik hayata entegrasyonlarını sağlamak için Huzur Köy projesi kapsamında bir rehabilitasyon merkezi kurulacak. Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Kırıkkale’den 3 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına gönderilmiş, yapılan değerlendirme sonucunda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulan “Huzur Köy” projesinin desteklenmesi uygun bulundu. Toplam 4,5 milyon TL bütçesi olan projeye Bakanlıkça tahsis edilen 3 Milyon TL hibe, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kullandırılacak. Sözleşme imza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “Proje kapsamında kurulacak yataklı rehabilitasyon merkezinde, meslek edindirme atölyeleri bulunacak, bu atölyelerde madde bağımlısı bireylerin 1 yıllık rehabilitasyon süreci içerisinde, psiko-sosyal tedavilerinin yanında ilgili meslek eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler ile yeterli mesleki bilgi ve beceri kazanmaları sağlanarak istihdam edilebilirlikleri arttırılacaktır. Böylece, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEM) arındırma tedavileri tamamlandıktan sonra,1 yıllık bırakma sürecine giren madde bağımlıları, yürütülecek faaliyetler ile bu dönemi daha kolay atlatacaklar ve hem çalışma hayatına hem de sosyal hayata daha hızlı adapte olacaklardır” diye konuştu. Bölge illeri içinde en çok kaynağın Kırıkkale’ye ayrıldığını belirten Vali Sezer, destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ve projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Ağırtaş ise, “ 2014 ve 2018 yıllarında, Ahiler Kalkınma Ajansı desteği ile Müdürlükleri tarafından yürütülen projelerde, bağımlılıkla mücadele çalışmalarında ilimizde birçok kamu kurum ve kuruluşu ile güçlü bir işbirliği ve koordinasyon tesis edilmiş, bu alanda önemli bir kapasite oluşturulmuştur. SOGEP kapsamında desteklenecek olan “Huzur Köy” projesinde, ilde oluşan bu kapasiteden istifade edilecek, bağımlıların rehabilitasyonu ve sosyo-ekonomik hayata kazandırılmaları konusunda örnek bir çalışma gerçekleştirilecektir” dedi. Dr. Ağırtaş, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ortaklığında yürütülecek projeye, MÜSİAD Kırıkkale Şubesi, Yeşilay Kırıkkale Şubesi ve Kırıkkale Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin de iştirakçi olarak destek vereceklerini belirtti.

SOGEP’DEN KIRIKKALE’YE 21,3 MİLYONLUK DESTEK

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol’da, “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP), yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek, sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.  TR71 Bölgesi illerinde (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde) Kalkınma Ajansımızın koordinasyonunda hazırlanan ve Bakanlık tarafından desteklenmeye hak kazanan 6 projenin toplam bütçesi 19.899.380,00 TL olup, toplam destek tutarı ise 11.440.000,00 TL’dir. Ajansımız, kurulduğu günden itibaren, paydaşların kapasitelerini geliştirmek ve işbirliklerini güçlendirmek, yerel potansiyeli harekete geçirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak için çeşitli projelere destek vermektedir. Bugüne kadar, Kırıkkale’de faaliyet gösteren kamu, özel sektör ve STK’lardan gelen projelere 18,3 milyon TL destek sağlanmıştır. SOGEP kapsamında sağlanacak ilave 3 milyon TL ile bu rakam 21,3 milyona yükselecektir. Önümüzdeki dönemde yine SOGEP için proje fikirlerinin geliştirilmesine yakında başlayacağız. ” dedi. Konuşmaların ardından AHİKA SOGEP Proje Sözleşmesi, İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Ağırtaş ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol arasında imzalandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x