Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

TÜED tavrını projelere göre belirleyecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, yaptığı açıklamada 31 Mart yerel seçimleri öncesinde emeklerin tavrını adayların açıklayacakları projelere göre belirleyeceğini bildirdi.

 

DİNLENME VE YAŞAM ALANLARI İSTİYORUZ

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimi öncesinde Belediye Başkan adayı ve İl genel Meclisi üyeliğine talip olanların emeklilere yönelik projelerini bilmek ve öğrenmek istediklerini ifade eden Aytekin açıklamalarında şu ifadelerde bulundu: “TÜED Kırıkkale şubesi olarak emeklilerimizin bu seçimlerde kendileri için yerel seçimlerde aday olacak Belediye Başkan adayı ve İl genel Meclisi üyeliğine talip olanlardan emeklilerimize yönelik projelerini bilmek ve öğrenmek istiyoruz. Biz dernek ve üyelerimiz emekliler olarak tavrımızı ona göre belirleyeceğiz. Kırıkkale daha önce bir sanayi şehri idi şimdi ise 56 bin emeklinin yaşadığı bir emekli kenti ve şehitler kenti haline dönüşmüş durumda. Daha önce Kırıkkalemiz göç alan bir şehirdi şimdi ise göç veren bir şehir haline dönüşmüştür. İşte bu tespitlerden sonra emeklilerle ilgili olarak yaşam alanları ve dinlenme alanlarıyla ilgili olarak belediye Başkan adaylarından ne gibi projeleri olduğunu duymak istiyoruz.”

 

HOBİ BAHÇELERİ OLUŞTURULMALI

Açıklamalarında emeklilerin ilgilendiren projelere de yer verilmesini beklediklerini söyleyen Aytekin, “Bugünkü ortamda emeklilerimizin Hüseyin kahya parkının dışında oturabileceği ve dinlenebileceği bir yer olmadığını biliyoruz. Emeklilerimizin bu sıkıntılarının giderilmesi için mahalleler itibari ile dinlenme ve oturma alanlarının projelendirilmesi yanında genç emeklilerimiz için Kızılırmak Yeşil Vadi projesinde hobi bahçelerinin oluşturulmasını talep etmekteyiz. Biz emekliler toplumun en deneyimli en tecrübeli akilleriyiz bu deneyimlerimizi gençlerimizle ortaklaşa ortak akıla dönüştürmek arzusundayız. Derneğimizin girişimleri neticesinde evi olmayan emeklilerimizle ilgili TOKİ kanalıyla 927 hane evlerin kaba inşaatı bitmiş durumda. İnce işleri ve sosyal alanlarının tamamlanması neticesinde evlerin kura çekimi yıl sonuna doğru yapılacağını daha fazla talep olacağını düşünerek aday olanları konuya ilişik görüşlerini kamuoyuna seçim çalışmalarında açıklamalarını beklemekteyiz. Sonuç olarak adaylarımızın bu düşünce ve önerilerimizi dikkate alacaklarına inanmaktayız.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x