Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Akdoğan sağlık çalışanlarının taleplerini dile getirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur Tiftikçi ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Sancar Serbest Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan’ı ziyaret ederek görevinin hayırlı olması temennisinde bulundular. Ziyarette İl Sağlık Müdürlüğü personelinin dağılımı ve yeni yapılan yakın zamanda hizmete açılacak olan sağlık tesisi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

DÖNER SERMAYE TÜM ÇALIŞANLARI KAPSAMALI

Ziyaretle ilgili bilgiler veren Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Sancar Serbest ile Hastane personelinin, tedirginlikleri talepleri hakkında görüşüldüğünü söyledi. Serbest, çalışma barışının sağlanması ve birtakım ön yargıların ortadan kaldırılması amacıyla döner sermayenin yükseltilmesi ve tüm çalışanları kapsaması noktasındaki hassasiyetlerini dile getirildi. Başkan Akdoğan konuşmasında; “Yıpranma payının tüm çalışanlarımız adına konfederasyonumuzun beklediği, talep ettiği ölçüde gerçeklemediği ifade etmek isterim. Söz konusunu yıpranma payının çalışma barışının sağlanması adına, tüm çalışanlarımızı ayırt etmeksizin kapsamasını özellikle ve önemle belirtiyoruz. Sağlık-Sen Genel Merkezimiz olarak Bununla ilgili çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bu çalışmalar içerisinde bürokratik yol olarak Bakanlığımızla görüşmeler sürdürülmektedir. Keza bu konuyu yargıya taşıdığımızı ve ciddi takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE KONUSU

Başkan Akdoğan “3600 ek gösterge konusunda ise; Tıpkı İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim teşkilatı personelinde olduğu gibi Sağlık camiamızda da çalışan barışı göz önüne alınarak unvan ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanlarımıza hitap etmesini talep ediyoruz. Talebimizi daha net bir ifade ile belirtmek istiyorum ki; örneğin; hali hazırda 1600 göstergeden işlem gören 2200’e, 2200-2300 göstergeden işlem gören 3000’e, 3000 göstergeden işlem görenlerinde 3600 ek göstergeye yükseltilmesi gerektiğini düşünmekteyiz ve her çalışanı bir üst ek göstergeye taşıyarak her çalışanın fayda görmesini talep etmekteyiz. Bu çabalarımız; bu kazanımları alana kadar olmayacaktır. Devamında takibini bırakmayacağımızı ifade etmek isteriz. Kazanımlar talebimizi net bir şekilde karşılamaması durumunda aynen yıpranmaya payında olduğu gibi çalışanlarımızın hakkını her platformda aramaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Gerek yargı süreci ile, gerekse de bürokratik platformlarda hak arama çabamız devam edecek ve asla vazgeçmeyeceğiz. Döner Sermaye sisteminin hakkaniyetli ölçülerle güncellenmesi, revize edilmesi veya yeni bir sisteme geçilmesi, tüm çalışanlarımızın ortak talebi doğrultusu yapılması gerekmektedir. Konuyla ilgili Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak çalışmalarımız devam etmekte olup; tüm süreçte Bakanlığımızla bilgi paylaşımında bulunmaktayız. Bu konunun da daimi takipçisi olacağımızı kararlılıkla ifade etmekteyiz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x