BalışeyhManşet

Tüm ilçe halkı iftarda buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh ilçesinde Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında iftar programı düzenlendi.

Yoğun katılım

Ballı Mahallesi Ballı Cami bahçesinde ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa, Kaymakam Yusuf Yıldırım, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Balışeyh Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mümtaz Erdurucan daire amirleri ile çok sayıda Balışeyhli vatandaş katıldı. Kaymakam Yıldırım burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının bireyler arasında birlik ve beraberlik bağlarını kuvvetlendirdiğini belirtti.

Müslümanlar refaha kavuşmalı

Toplu iftarlar vesilesiyle insanların daha da kaynaştığını ifade eden Kaymakam Yıldırım şunları söyledi: “Ramazan ayı vesilesiyle birbirini tanıyan ve tanımayan birçok kişi bir araya gelerek iftarını açıyor. İftar anı yapılan duaların kabulü bakımından önemli bir zaman dilimi. Burada toplu olarak halis bir niyetle iftarla birlikte dualar da yapıldı. Yapılan duaların tüm İslam coğrafyası adına kabul olmasını ayrıca, yapılan dualar vesilesiyle dünyada mazlum olan ve ezilen Müslüman kardeşlerimizin hepsinin refaha kavuşmasını diliyorum”

Dostluğun zirveye çıktığı ay

Müftü Gerek de, Ramazan ayının rahmet, bereket ve bağışlanma ayı olduğunu söyledi. Gerek, “Ramazan ayı kardeşliğin, dostluğun zirveye çıktığı bir aydır. Ramazan ayı vesilesiyle insanlar yapmış oldukları güzel amelleri sayesinde günahlarından da arınmış olur. Ramazan ayı aynı zamanda kurulan sofraların etrafında gönüllerin de birleştiği ve kaynaştığı bir aydır” diye konuştu. Programda, Ballı Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahilerin okunması ve diğer etkinliklerin yapılmasının ardından son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu