Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Tüpraş’ta ilk arabulucu toplantısından sonuç çıkmadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale, Kocaeli, İzmir ve Batman’da bulunan Tüpraş rafinelerinde çalışan 4 bin 145 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Tarafların gerçekleştirdiği ilk arabulucu toplantısından da sonuç çıkmadı.

İKİNCİ TOPLANTI 13 MAYIS’TA

Koç Holding’e ait Tüpraş’ın Kırıkkale, Kocaeli, İzmir ve Batman’da bulunan rafinelerinde yetkili sendika olan Petrol İş Sendikası ile işveren arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. İşveren, Petrol İş Sendikası’nın talep ettiği yüzde 50 zam oranını fazla bulunca görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Yasal sürenin sona ermesinin ardından görüşmeler tarafsız arabulucuya devredildi. Petrol İş Sendikası ve işveren arasında bugün ilk arabulucu toplantısı gerçekleştirildi. Ancak toplantıdan bir sonuç çıkmadı. İkinci toplantı 13 Mayıs’ta yapılacak. Bu toplantıdan da bir sonuç çıkmazsa arabuluculuk süreci sona ermiş olacak.

İŞÇİNİN KAZANIMLARI DEVAM ETMELİ

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, milyarlarca lira kâr eden işverenin tutumunun değişmediğini ifade ett. Yaşar, “Tüpraş işçisinin yıllara dayanan kazanımlarının devam etmesini istiyoruz. Mevcut vardiya sistemi Tüpraş’a zarar vermez, kârından götürmez. Milyarlarca liralık kâra Tüpraş işçisinin katkısı çok büyüktür. Bulunduğumuz sektör grev yasağı kapsamında olduğu için işveren bunu kullanıyor. Ancak her ne kadar grev yapamasak da biz 4 bin 145 işçiyle bugüne kadar sesimizi duyurduk. Bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını ve iş barışının korunmasını istiyoruz” dedi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenin işçilerin uzun yıllardır geçerli olan vardiya sistemlerini değiştirmek istemesi, 8 gün olan yıllık mazeret izinlerini düşürme ve sözleşmenin 3 yıl olması talebi sözleşmeyi tıkayan önemli maddeler arasında gösteriliyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x