Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Türk Metal İzmir’de Zekai Tufan ile devam dedi

Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi’nin 3’inci Olağan Genel Kurul toplantısı Genel Başkan Uysal Altundağ’ın katılımıyla gerçekleşti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi’nin 3’inci Olağan Genel Kurul toplantısı Genel Başkan Uysal Altundağ’ın katılımıyla gerçekleşti. Kongrede mevcut başkan Zekai Tufan, bir dönem daha başkanlığa seçildi.

Türk Metal Sendikası İzmir Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu 23 Mart 2024 Cumartesi günü İzmir Balçova Termal Otel Toplantı Salonunda, Genel Başkanımız Uysal Altundağ’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulu yönetecek Divan Heyeti’nin teşekkülü ve görev yerini alması ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığına Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, Divan Başkanvekilliklerine Genel Sekreter Taliphan Kıymaz ile Bursa Şube Başkanı Selda Tekman,  Divan Katip üyeliklerine ise Ege Fren işyeri delegesi Sultan Ölçek ile Cevher Jant işyeri delegesi Resul Çeker seçildi.

Tek liste ile gidilen genel kurulda Şube Başkanlığına Zekai Tufan, Şube Sekreterliğine Yavuz Güleç, Şube Mali Sekreterliğine Kemal Saraylı, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine İbrahim Kutlu ve Şube Eğitim Sekreterliğine Ömer Salkım aday oldu.

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilirGenel Kurul çalışmaları Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkan Uysal Altundağ’ın kürsüye çıkması ile başladı. Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın acı kaybı ile sarsıldığını dile getiren Genel Başkan Altundağ, sözlerine şöyle devam etti: “Hayat devam ediyor dostlarım. Hayat, her defasında bizden bir şeyler alarak, bizim önümüze yeni bir yokuş çıkartarak ve bizi sınayarak devam ediyor. Biz Türk Metalliler olarak bu seferki sınava da hazırız. Bu süreçten de başımız dik, alnımız ak ve ellerimiz temiz çıkacağız. Merhum Başkanımız Pevrul Kavlak’ın hepimize bıraktığı bu sorumluluğu, yani Türk Metal Sendikası’nı büyüterek geleceğe taşıma sorumluluğunu tıpkı onun yaptığı gibi son nefesimize kadar onurla taşıyacağız.”

Sözlerine Sendikamız Türk Metal’in Türk işçi hareketindeki yerine değinerek devam eden Genel Başkanımız, “1963 yılında kurulan ve bugün 61 yaşında olan bu ulu çınar… Yani Türk Metal Sendikası, ülkemizdeki en büyük ekonomik ve sosyal sorumluluğa sahip kurumlardan biridir. Evet, Türk Metal Sendikası yalnızca metal işkolunda çalışan işçilerin üye olabildiği bir sendikadır. Ama büyüklüğü ve gücü itibariyle Türkiye işçi sınıfı ve tüm çalışanlar adına da önemli adımlar atmış, elini taşın altına koymaktan geri durmamıştır. İşimizin zorluğu, sendikamızın büyüklüğü bundandır. Sorunlarımız büyüktür ama çözümsüz de değildir. Gerek Türk Metal çatısı altında gerekse TÜRK-İŞ çatısı altında oluşan sinerjiyle verdiğimiz mücadele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm problemlerin üstesinden gelecek, ortak akıl ve iradeylebizi hedeflerimize taşıyacaktır. Asıl sorumluluğumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyüyerek yolumuza devam etmek, metal emekçisinin olduğu kadar ülkemizdeki tüm çalışan kesimlerin umudu olmayı sürdürebilmektir” dedi.

Bir 11 kişi görseli olabilirGenel Başkan Uysal Altundağ, Sendikamızın iki ay önce çok başarılı bir grup sözleşmesini geride bıraktığını hatırlatırken, sözleşme sürecinin ilk aşamasını şöyle özetledi:  2023-2025 Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecini 12 Eylül 2023’de taslağımızı MESS’e ileterek başlatmıştık. O tarihten itibaren, MESS yetkilileriyle 9 kez bir araya geldik. 22 Kasım 2023 tarihinde uyuşmazlık tutanağı tutulana kadar gerçekleştirdiğimiz ilk 5 toplantı genellikle idari maddelerin müzakeresiyle geçmişti. 5. oturumda MESS’in ilk altı ay için teklif ettiği yüzde 35 ve diğer altı aylarda enflasyon kadar artış, sosyal yardımlar içinse ilk yıl için yüzde 65 ve diğer yıllar için enflasyon oranındaki artış önerisini kabul etmeyerek masadan kalktık. Bu arada ilk toplantıdan son toplantıya kadar, MESS’in kazanılmış haklarımızı geri almak için gerçekleştirdiği baskıya da sonuna kadar direndik. Ne tamamlayıcı sağlık sigortasından ne de ikramiyelerimizden vazgeçtik. Toplu sözleşme süresinin, 3 yıl olması ısrarına karşı, oralı bile olmadık. Resmi arabulucu gözetiminde yaptığımız, 2 toplantıdan da sonuç alamayınca, 29 Aralık 2023 tarihinde MESS’in davetiyle gerçekleşen 6. toplantıda bize ilk altı ay için yüzde 50 ve diğer altı aylarda enflasyon, sosyal yardımlar içinse, ilk yıl yüzde 80, diğer yıllar için enflasyon oranında zam teklif edildi.  MESS bu teklifini, 4 Ocak 2024 tarihindeki 7. toplantıda revize ederek ilk altı ay için yüzde 60, diğer altı aylarda enflasyon, sosyal yardımlar için ilk yıl yüzde 85 ve diğer yıllar için de enflasyon oranında artış olarak yeniledi.”

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilirMESS ile yürütülen sözleşmesi sürecine değinerek sözlerine devam eden Genel Başkan Altundağ, “Sürecin ilerleyen aşamalarında Resmi arabulucu raporu sendikamıza ulaşır ulaşmaz, hiç beklemeden grev kararı aldık ve eylemlere başladık. Bu arada MESS’e bağlı birçok işyerinin üst düzey yöneticileri ve patronlarıyla da temasımızı sürdürerek, Türkiye’nin mevcut ekonomik koşulları ve yaşanan olağan üstü enflasyonist süreç karşısında metal emekçisinin durumunu ve haklı beklentilerinin nedenlerini  sürekli dile getirdik. Hatta ben bizzat bir sunum hazırlayarak, İstanbul’da gerçekleşen bir toplantıda bu gerçekleri işyeri yöneticilerine ve patronlara yüz yüze dile getirdim. Ben bu sunumda, rakamları, kendi gerçeklerimizi ve yalnızca sizlerden aldığım gücü konuşturdum arkadaşlar. Böylece 8. toplantıya kadar geldik. 8. toplantıda MESS, ilk altı ay için ortalama saat ücretlerine yüzde 73, sosyal yardımlara da yıllık yüzde 90’lık bir zam teklifinde bulundu. Elbette bu oran da bizlerin beklentilerini karşılamıyordu. Ve biz bu rakamları da kabul etmeyerek masayı terk ettik. MESS’in davetiyle 17 Ocak Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleşen ve bu sefer Genel Merkez yöneticilerimiz, Şube başkanlarımız ve uzmanlarımızın da bulunduğu 9. ve son oturumda istediğimizi aldık. Ve iş kolundaki diğer sendikalarla birlikte sözleşmeyi imzaladık. Sonrası malum ilk 6 ay için yüzde 105,1, ilk yıl için de yüzde 157,40 zam alarak bu defteri kapattık” dedi. Altundağ, MESS ile yürütülen sözleşme sürecinin ardından elde edilen büyük başarıda metal işçisinin iradesinin ve mücadele azminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek süreç ile ilgili sözlerini tamamladı.

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilirSendikamız Türk Metal’in Türk işçi hareketindeki en büyük dönüşümlerin ve yeniliklerin adresi olduğunu dile getiren Genel Başkanımız Altundağ, bu dönüşümleri ve yenilikleri şöyle özetledi: “Sendikamız başlangıçta sosyal sendikacılık, günümüzde de yeni nesil sendikacılık olarak tanımlanan çok önemli bir dönüşümün yaratıcısı ve öncüsü olmuştur. Üyesinden aldığını, yaptığı yatırımlarla tekrar üyesine geri vermek olarak açıklayabileceğimiz bu açılım Türk Metal’i, ülkemizde parmakla gösterilen bir sendika konumuna getirirken, dünya çapında övgüler almasına da vesile olmuştur. Bizim eğitim programlarımızdan, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO’nun belgelerinde bile övgüyle söz edilmiştir. Türk Metal Sendikası için yalnızca üyesi yoktur. Onun ailesi, eşi ve çocukları da en az üyesi kadar değerlidir. Onun içindir ki biz üyelerimizin aileleri için de çalışırız. Üyelerimizi, kendi malları olan Ankara, Kdz. Ereğli, Didim ve Kıbrıs’taki otellerimizde ağırlar, bedava tatil yapmalarını sağlarız. Eşlere, sosyal ve çağdaş katkılar sağlayacak programlar düzenler, eğitim, seminer gibi etkinliklerle onların katılımcı birer birey olmaları için çaba sarf ederiz. İnşa ettiğimiz öğrenci yurtlarıyla üniversite çağındaki çocuklarının, işçi evleri ve daha birçok sosyal destekle de kendi hayatlarını kolaylaştırırız.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x