Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Türk Metal üyeleri grevde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sözleşme sürecindeki taleplerinin işçilerin ortak kararı olduğunu vurgulayarak, grev kararı aldıklarını açıkladı.

BÜYÜK BİR MİTİNG DÜZENLENECEK

Türk Metal 19 Ocak günü Bursa’da büyük bir miting düzenleyecek. İşveren sendikası MESS geçen hafta yaptığı açıklamada, tekliflerini iyileştirdiklerini açıklayarak, işçi kanadını uzlaşmaya yanaşmamakla suçlamıştı. Bursa’da yapılacak mitingin son yılların en büyük işçi mitingi olması için çalışılıyor. Türk Metal mitinge 100 bin kişiden fazla katılım olmasını hedeflediklerini açıkladı. Metal işkolundaki grup toplu iş sözleşmesi, otomotiv, beyaz eşya, demir-çelik üretim sektörü gibi Türkiye’nin üretim ve ihracattaki lider firmalarının önemli bir kısmını kapsıyor. Türk Metal, grev kararının uygulanmasına yönelik henüz bir tarih açıklamadı.

EYLEM YAPILACAK

Bursa’daki mitingin ardından sendika ile MESS arasında bir görüşme olup olmayacağı ya da yüksek hakem sürecine ilişkin bir yaklaşım da henüz açıklanmadı. Kavlak daha önce ki açıklamasında uzlaşma sağlanamayan durumlarda grev erteleme ya da yüksek hakem gündeme gelse dahi işçinin eylem yapacağını belirtmişti.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x