Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
SağlıkYahşihan

Ücretsiz Diyetisyen Desteği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediyesi tarafından, vatandaşlara Ramazan Ayı’nda diyetisyen hizmeti veriliyor. Belediye bünyesinde Diyetisyen Münevver Kanık, Ramazan Ayı boyunca vatandaşlara beslenme konusunda uyarılarda bulunurken, isteyenler Yahşihan Belediyesi KAÇEP Müdürlüğü’ne gelerek beslenme danışmanlığı hizmeti alabiliyor.

Yahşihan Belediyesi Kadın, Aile, Çocuk, Engelli Politikaları (KAÇEP) Müdürlüğü’ne bağlı Diyetisyen Münevver Kanık tarafından Yahşihan’da ikamet eden vatandaşlara diyetisyen hizmeti veriliyor. Diyetisyen Münevver Kanık, Ramazan Ayı boyunca vatandaşlara beslenme konusunda uyarılarda bulunurken, isteyen vatandaşlar KAÇEP Müdürlüğü’ne gelerek beslenme danışmanlığı hizmeti alabiliyor. Ücretsiz diyetisyen hizmeti başlatan Yahşihan Belediyesi’nde yeni doğum yapan annelere yönelik, anne-bebek eğitimleri ücretsiz şekilde veriliyor.

Yahşihan Belediyesi’nde görev yapan Diyetisyen Münevver Kanık, “Ramazan Ayı boyunca vatandaşlara beslenme konusunda destek olmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz ay, sağlıklı beslenmenin önemli olduğu bir süreç. Ramazan’da uyulması gereken beslenme kuralları şunlardır; Öncelikle kilogram başına 30 mililitre su tüketmeye çalışmalıyız yani 50 kilogram iseniz bir buçuk litre, 100 kilo iseniz 3 litre sıvı tüketmelisiniz. İftar ile birlikte sıvı tüketimi başlamalı ve imsak vaktine kadar devam etmelidir. Yeterli sıvı alınmazsa tansiyon ve sindirim problemleri yaşanabilir.” diyerek sıvı tüketiminin önemine dikkat çekti.

“Ramazanı daha rahat geçirebilmeniz için sahur yapmak bizim için çok önemli. Sahurda ise karbonhidrat ağırlıklı besinler tüketmek yerine protein ağırlıklı beslenmelerini tavsiye ediyoruz. Yani yumurta, peynir veya süt yoğurt gibi besinlere daha çok yer vermeliyiz. Sahurda kan şekerinin dengelenmesi için süt veya yoğurt üzerine eklenen toz tarçın kişinin gün içerisinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve gün içerisinde daha rahat orucunu tutabilir. İftarda ise kişi çorba içtikten sonra kesinlikle 10 dakika ara vermeli. Ardından diğer yemeklere geçmeli. İftardan 1,5 saat sonra ise kesinlikle egzersiz yapmalarını öneriyoruz. Ayrıca kişi eğer tatlı yemek isterse şerbetli tatlılar yerine haftada 1 veya 2 kez sütlü tatlı yiyebilir. Su tüketimi de her zaman olduğu gibi ramazanda da çok önemli. Günlük su tüketimi 2 litrenin altına düşmemeli. Ve günlük 1 şişe maden suyu tüketilmesini tavsiye ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yahşihan’da vatandaş odaklı hizmetlerinin artarak devam ettiğini dile getiren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, diyetisyen hizmetimiz Yahşihan’da çok sevildi. Günlük olarak gelen vatandaşlarımız bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanıyorlar. Sağlıklı bir yaşamın herkes için önemlidir. Halkımızın fazla kilolarından kurtulması amacıyla bizlerde belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da bu hizmetimiz devam etmekte. Sağlıklı beslenmek isteyen tüm hemşehrilerimi Yahşihan Belediyesi Kadın, Aile, Çocuk, Engelli Politikaları (KAÇEP) Müdürlüğü’ne bekliyorum. Tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

HABER: Tahir ERDEM

ÜCRETSİZ DİYETİSYEN DESTEĞİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÜCRETSİZ DİYETİSYEN DESTEĞİ – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÜCRETSİZ DİYETİSYEN DESTEĞİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÜCRETSİZ DİYETİSYEN DESTEĞİ – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÜCRETSİZ DİYETİSYEN DESTEĞİ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ÜCRETSİZ DİYETİSYEN DESTEĞİ – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu