Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Ülkemizi sevdiğimiz, Vergiden belli olur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VERGİ REKORTMENLERİ DÜZENLENEN TÖREN İLE ÖDÜLLERİNİ ALDI
 
27’inci Vergi Haftası kapsamında Vergi Rekortmenleri ödül töreni Hükümet Binası Toplantı Salonunda yapılan tören ile sahiplerini buldu. Yapılan Ödül töreninde Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi mükellefleri ödüllerini aldı.
 
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Hükümet Binası Toplantı Salonunda yapılan Vergi Rekortmenleri Ödül Törenine; Vali Ali Kolat, Defterdar Veysi Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Şirket yöneticileri ve çok sayıda mükellef katıldı. Ödül töreninin açılış konuşmasını Defterdar Veysi Şahin yaparken, Vali Ali Kolat ise konuşmasında verginin öneminden bahsetti. Son olarak Abdul Fettah Biliç, Vergi İnançtır şiirini okudu. Konuşmaların ardından Vergi Rekortmenleri ödüllerini aldı. Törende Gelir vergisi olarak, Hasan Altın, Haydar Yöndemli, Ayşe Feryal Karaaba, Sibel Güleç, Erhan Erdal ödülünü alırken, Kurumlar Vergisi olarak, Eryapı Sanayi ve Ticaret, DSA Kimya ve Tarım Ürünleri, Mega Mühendislik, Yeni Hedef Harita, Han Teknik Yapı Denetim, Öz Lider Mobilya, Trabzon İnşaat ve Asude Mühendislik aldı.
 
YENİ BİR İVME KAZANDI
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Defterdar Veysi Şahin, “Maliye Bakanlığı, mükellef odaklı ve kaliteli hizmet sunma anlayışından hareketle, mükellefin vergi uygulamalarına ilişkin doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasını ve yükümlülüklerini kolay bir şekilde yerine getirmesi süreçlerini kolaylaştırma, vergi tahsilatında verimlilik ve etkinliği, mükellef ve çalışan memnuniyetini esas alan, hizmet sunma anlayışını benimsemiş, bilgi teknolojisi sistemlerini azami kullanarak, mükelleflerimizin vergi dairelerine gelmeden, vergi yükümlülüklerini kolay ve hızlı bir şekilde yerine getirebilmeleri için e -beyanname, e-defter, e-tebligat ile bu uygulamalara yeni bir ivme kazandırılmıştır”
 
24 SAAT HİZMET VERMEKTE
Şahin, “Türkiye genelinde, gerçek ve tüzel kişilere ait bankalardaki para hareketleri, tapudaki gayrimenkul bilgileri ve trafikteki taşıt bilgileri vatandaşlık numarası ile günümüz teknolojisinden faydalanılarak tek tuşla izlenir hale gelmiş, internet vergi dairesi uygulaması ile Türkiye’deki tüm vergi daireleri tek bir vergi dairesi gibi hizmet vermektedir. Ayrıca mükelleflerimizin vergisel yükümlülükleri ile ilgili sorularına cevap vermek ve bilgi desteği sağlamak üzere alo Maliye 4440189 vergi iletişim merkezi hattı 24 saat hizmet vermektedir”
 
ORGANİZASYONLAR GERÇEKLEŞECEK
“Bu yıl 27’ncisi düzenlenecek vergi haftası; ilimizde hafta boyunca geleceğimizin sahibi olan çocuklarımızda vergi bilincini oluşturmak amacıyla, okullarda sunumlar yapılacak, idaremizi tanımak üzere belirlenen okullar ziyarette bulunacaklardır. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları ile idaremiz arasındaki iş birliğini geliştirmek üzere oda ve dernekler ziyaret edilecek, vergi rekortmeni mükelleflerimize; Sayın Bakanımızın imzası bulunan, Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan plaketler kendilerine takdim edilecektir. Ayrıca çalışanlarımıza yönelik motivasyonu artırıcı sosyal amaçlı organizasyonlar gerçekleştirilecektir. Defterdarlık çalışanları olarak vermekte olduğumuz kamu hizmetini mükelleflerimize daha kaliteli ve güler yüzlü olarak sunmaya devam edeceğimizi belirtir; çalışanlarımızın ve Kırıkkaleli mükelleflerimizin vergi haftasını kutlar saygılar sunarım” dedi.
 
TERÖR İLE MÜCADELEDE DE ÖNEMLİ
Konuşmasına yaşadığı bir anıyı katılımcılar ile paylaşarak başlayan Vali Ali Kolat, verginin öneminden bahsetti. Herkesin vergisini vermesi durumunda ülkenin daha iyi durumlara geleceğini belirten Vali Kolat, “Vergi demek vatandaşların daha iyi yaşamasını sağlamaktır. Ne kadar vergilerimize sahip çıkarsak ülkemiz o kadar gelişir ve yaşama standartları o kadar gelişmiş olur. Bilindiği üzere vergi kaçakçılığı da yapılıyordu fakat elektronik denetimler ili vergi kaçakçılığının önüne biraz olsun geçilmiş oldu” ifadelerine yer verdi. Son zamanlarda özellikle Güney Anadolu Bölgesinde terör ile mücadelenin devam etmesi için verginin önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Vali Kolat, Ankara’da ki patlamayı örnek göstererek, “Bu tür terör olaylarının önlenmesi ve mücadele için vergilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu