Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKırıkkale

UNİKOP Stratejik Planlama toplantısı yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesinin de bulunduğu UNİKOP (KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği) Stratejik Planlama Kurulu toplantısı Konya’da KOP İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi.

SEMPOZYUM SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Yozgat Bozok Üniversitesinin dönem başkanı olduğu UNİKOP Stratejik Planlama Kurulu toplantısına UNİKOP’a bağlı 12 üniversitenin Rektör Yardımcıları ve KOP İdaresinin temsilcileri katıldı. Kırıkkale Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan’ın katıldığı toplantıda, 10. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunun sonuçları değerlendirildi. KOP Bölge İdaresi Başkanlığının, Bölgesel Kalkınmaya dair proje yaklaşımları ve beklentileri ifade edildi. Üniversiteler arası iş birliği zeminleri, temas noktaları, birlikte başarabilme potansiyelleri, öğrencileri geleceğe hazırlayabilme iradeleri çok yönlü ele alındı. Bölgenin kalkınmasında; doğal kaynakların, biyolojik fırsatların, tarım, sanayi, ticaret, turizm ve sosyokültürel değerlerin projelere konu edilerek, bölgenin, ülkenin kalkınmasına yansımalarını temin yolları tartışıldı. Her üniversitenin kendi bünyesinde proje üretmeye yönelik Çalışma Gruplarını oluşturarak, 2024 yılı mart ayının ilk haftasında yeni bir toplantı ile daha hızlı yol alınması da kararlara eklendi.
Haber: Tahir Erdem

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu