Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Üniversiteliye iş yok

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dün itibariyle Kırıkkale’de 48 açık iş ilanı yer alıyor. 23 farklı alanda en çok aranan eleman ihtiyacı ise beden işçisi… Bu durum Kırıkkale’de üniversite mezunlarına yönelik iş sahasının kısıtlı olduğunu gösteriyor.
EN ÇOK BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR
Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre Kırıkkale’de açık iş ilanı sayısı 48. Bu ilanlarda 23 farklı meslek alanı bulunuyor. Dün itibariyle Kırıkkale’de en çok beden işçisi açığı var. Açık iş ilanlarına göre 10 beden işçisi, 8 satış danışmanı ve 3 kasiyer, 3 mobilyacı ve 3 temizlik işçisi ihtiyacı var.
İŞTE ELEMAN EKSİĞİ OLAN MESLEKLER
Diğer eleman ihtiyacı olan meslekler ise şöyle sıralanıyor, 2 sekreter, 2 muhasebeci, elektronik teknisyeni, kurye, inşaatçı, kaloriferci, makine montaj ve bakım elemanı, kasap, elektrikçi, reyon görevlisi, boyacı, grafiker, terzi, şoför, bulaşıkçı, kaynakçı, hemşire, forklift operatörü.
20 BİNİ AŞKIN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ
Bu bilgilere göre Kırıkkale’de üniversite mezunlarına yönelik teknik anlamda iş alanının bulunmadığı ortaya çıkıyor. 20 bini aşkın üniversite öğrenci bulunan Kırıkkale’de üniversite mezunlarını istihdama dahil edecek iş alanlarının bulunmaması şaşkınlık yaratıyor.
Haber; Fatih GENÇER
 
 
 
 
 
 
 

Başa dön tuşu