Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Üreticide yağış tedirginliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Nüfusunun yüzde 65’e yakın kesimi tarımla uğraşan Kırıkkale’de beklenen yağışların gelmemesi çiftçiyi tedirginliğe sevk ediyor.  Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Hububat ekimi yapılmasının ardından aylar geçmesine rağmen istenilen yağışların gelmemesinin çiftçi açısından endişe verici olduğunu söyledi

KURAKLIK ENDİŞESİ

Mevsimin kış olmasına rağmen yeterince yağmur ve kar yağışının olmaması, çiftçileri kuraklık endişesiyle karşı karşıya getirdi.  Büyük bölümünde kuru tarım yapılan Kırıkkale’de kar yağmazsa beraberinde kuraklığı getirme endişesi bulunduğuna vurgu yapan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Buğday ve arpalar ekim ayında ekildi. Bu olumsuz gelişmeden önce bu ürünlerin etkilenecek daha sonra diğer üreticiler etkilenecek. Beklenen yağışlar gelmezse, çiftçi için ciddi bir kuraklık tehlikesi baş gösterir. Önümüzdeki günlerde yağışların mevsim normallerinde gerçekleşmesi için dua ediyoruz”.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Ekim ve Kasım ayında bölgenin yağış almadığını, Aralık ayının son günlerine yaklaşılmasına rağmen beklenen yağmur ve kar yağışının yaşanmadığını hatırlatan Başkan Sümer “Kırıkkale çiftçisi 2019 yaz dönemini şiddetli yağış ve doğal afetlerle geçirerek sezonu zararla kapattı. Umutlarını 2020 yaz sezonuna bırakan Kırıkkale üreticisini istenilen düzeyde yağışların gelmemesi kaygılandırıyor. Bölgemizde kar yağması çeşitli bitki hastalıklarının da önlenmesi açısından önemli. Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. Özellikle toprağın 20-30 santimetre altına kadar inebilen ve topraktaki nem oranını artıran kar yağışları çiftçi için hayat önem taşıyor. Bitkiler üzerinde koruyucu bir örtü oluşmuş olur. Bu aylarda kar yağışları olmasını temenni ediyoruz.  Kar yağışı olmazsa, Kırıkkale çitçisini zor bir sezon bekliyor” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x